top of page

Velika nagrada revije Muzika v hvaležnih, a tresočih rokah Kristjana!

Revija Muzika je med mediji stalnica na glasbenem področju že dobrih 7 let. Uredništvo je ves ta čas skrbelo za razvoj slovenske domače glasbe. Prizadevali si bomo, da bo tako tudi v prihodnje.

​Za aktiven angažma bralcev dodatno skrbimo z unikatnimi nagradnimi igrami. Le-te potekajo vsak mesec, v njih sodelujejo vsi bralci, vsako zimo pa v uredništvu poskrbimo še za dodatno popestritev. Pripravimo veliko nagradno igro, kjer enemu izmed naročnikov podarimo diatonično harmoniko.

V sredini meseca aprila smo se z uredniško ekipo, novinarji in snemalci podali v Litijo. Za nekaj uric je svoje sanjske trenutke v objemu partnerke in novorojenčka ob kot postavil Rok Švab in se skupaj z novo harmoniko VOX odpravil proti Kristjanovemu domu.

Kristjan Pancar je mlad, še ne polnoleten fant, ki si v življenju doslej ni upal niti sanjati o novi harmoniki. Doma sicer ima starejšo harmoniko, ki pa je ne more vzeti v roke. Za tisto harmoniko (vidite jo lahko na steni na spodnji fotografiji) je namreč prav posebna zgodba.

Harmonika je pripadala dedku. Dedku, ki ga že nekaj let nima. Dedek je bil tisti, ki je v hišo prinesel harmoniko in veselje. Zelo rad se je udeleževal koncertov, poleg harmonike in letal pa je bila njegova velika strast narodna noša. Vse to je poniknilo, ko jih je pred leti zelo nepričakovano in tragično zapustil. Od takrat je tista stara harmonika samevala in nihče se je ni dotaknil. Dotrajana je zdaj dočakala svojo naslednico, ki je v hišo Pancarjevih prinesla nov val veselja.

Kristjanu, ki se na harmoniko še nikoli ni učil igrati, a je ob tej muziki ves čas živel, so se ob prvem dvigu harmonike VOX roke malce zatresle, a jo je po navodilih in vzpodbudi Roka Švaba kaj hitro obvladal.

Kristjanova mama, ki je sina naročila in prijavila v nagradno igro, je s ponosom za fotoobjektivi spremljala prve Kristjanove korake v svet glasbe. Kot je znano, je Kristjan ob prejemu harmonike prejel še eno leto brezplačnih ur Roka Švaba.

Z le-temi sta z Rokom že pričela in v reviji bomo zgodbi ves čas sledili, nekje čez pol leta pa Kristjana prvič povabili v Veseljakov televizijski in radijski studio. Takrat bi po napovedih že lahko pokazal in zaigral prve konkretne tone, najverjetneje pa celo kakšno pesem Modrijanov, ki jih tako obožuje.

Želite sodelovati v podobnih nagardnih igrah tudi vi? Vsi naši naročniki sodelujejo v njih. Posanite naročnik in berite Muziko ceneje.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page