top of page

Uvodnik - Ne izgubite navdiha!

NE IZGUBITE NAVDIHA

IN ZDRAVE KMEČKE

PAMETI V 2024!
Spodobi se in pravično je, da ob koncu leta oziroma ob rojstvu novega preberemo nekaj, kar nas bo navdahnilo in napolnilo z upanjem. Če sem povsem iskren, ne vem, kaj bo prineslo leto 2024. Verjamem, da je tudi pri vas še povsem nepopisan list – in prav je tako.


Brez zveze bi bilo, če bi že vnaprej vse vedeli. Je pa zagotovo pred nami nekaj srečnih trenutkov, to res privoščim vsem.


Sem pa ravno tako prepričan, da nas čaka kar precej izzivov in neslutenih situacij. Kako bomo ravnali v njih, pogojuje, kako bomo v življenju napredovali.


Poznate zgodbo o psu, ki je zašel v džunglo? Tam ga je že od daleč zagledal velik lev. Ker lev takšne vrste živali ni poznal, je bil nad obliko, poraščenostjo, nevsakdnanjim gobčkom in celostnim čudnim videzom zelo presenečen. Takoj se je pognal proti njemu z vso silo in jezo, ki jo je premogel. Nič hudega sluteči izgubljeni pes je to opazil in v trenutku brezizhodne situacije začel panično in prestrašeno prestopati na mestu. Ko se je obračal in pogledal okoli, je na tleh v bližini zagledal veliko kosti. Takoj je dobil idejo in se glasno zadrl: »Njam, to je bil pa zelo zelo slastnen lev!« Lev se je trenutku ustavil in pomislil: »To mora biti pa zelo zelo huda zver, očitno je veliko bolj hud, močan in požrešen, kot je videti. Bolje, da se kar poberem od tod.« V bližini tega nenavadnega dogodka je v drevesu, skrita za gostimi listi, sedela opica, ki je vse zelo natančno opazovala. Opici je šinilo v glavo, da bi lahko za to povedala levu in od vsega imela še sama kakšne koristi. Res je srečala leva in mu pojasnila, kaj se je zares zgodilo in kako je izgubljeni pes na limance speljal leva, kralja džungle. Lev se je zaradi tega še bolj razjezil in naročil opici, da hitro sede na njegov hrbet. V želji, da ga skupaj pokončata, sta se v največjem možnem diru zakadila proti izgubljenemu

psu. Pes je videl, kako opica in lev drvita proti njemu v iskreni želji, da ga pokončata. Nemudoma je ugotovil, zakaj je tako in kaj se je zgodilo. Še bolj kot prej je začel paničariti in postopati na mestu ter iskati izhod. Spet mu je tik pred zdajci v glavo šinila ideja. Na glas se je zadrl: »Kje, za vraga, je zdaj tista opica, ki sem ji že pred uro naročil, naj mi pripelje še enega leva?!«


Morala zgodbe, ki vam bo lahko v veliko pomoč pri vseh izzivih v letu 2024: Nikoli ne izgubite upanja. Še posebej v težkih razmerah se vedno zanesite nase, na svojo glavo, na svoje znanje, na svojo moč, na svoj šesti čut, in če jo le premorete – na zdravo kmečko pamet!


In pazite na opice v vašem življenu, ki se bodo na vaših uspehih ali padcih želeli okoristiti. Razkrinkajte jih in se jim čim bolj ognite.

Radi se imejte! Pa vse dobro – do prihodnjič...


Domen Hren

Comments


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page