top of page

Na policah je majska revija Muzika!

V naslovni zgodbi - Nova era Fehtarjev!

To je njihova največja prelomnica doslej. Točno na tej točki se je zalomilo številnim glasbenikom po svetu. Bo njim uspelo? Analizirali smo njihovo prvo avtorsko pesem. Nov album jih prinaša še več! Doslej so se posvečali samo priredbam, v novem obdobju pa preizkušajo tudi svoje avtorske potenciale. Kot kaže so na pravi poti. Samo čas in poslušalci pa bodo povedali svoje.Brata Polanc praznovala 50, Rok Švab 40 let!

Veliko imajo skupnega. Vsi so v glasbi veliko več kot polovico svojih življenj. Vsi so veliko dosegli v profesionalnem - glasbenem, kakor tudi na osebnem področju.  In vsi imajo (očitno) radi pivo! Okrogla muzikanta, brata Polanc sta Laščana. Pivo je torej že na pol v dna. Rok Švab pa si je za praznovanje svojega 40. rojstnega dne zamislil sredi aprila kar lastnem oktoberfest. V obeh primerih je bilo muzikantov in dobre muzika v izobilju.


Vdrli v arhiv Igorja Podpečana, kjer je bil najden pravi zaklad!

Skoraj zagotovo ga ni glasbenika (še živečega), ki bi sodeloval, ustvarjal in pomagal pri toliko ansamblih kot Igor Podpečan. Igral je pri Avsenikih, produciral glasbo in snemal s Slaki, stkal globoke osebne prijateljske vezi s člani teh ansamblov. Od Slakov in Avsenikov, preko Flereta in Šegovca, pod odrom celo z Oliverjem Dragojevičem, pa vse do, z grammyi nagrajenih kraljev polk v Kanadi.

Njegova pot je izjemna in mi v tej številki objavljamo glasbeno fotografski album, ki vse to dokazuje.


1. maj - Kako na delo gledajo glasbeniki?

Mesec maj se začne z mednarodnim praznikom dela, ki ga praznujejo v večini držav po svetu. Kakšen odnos imajo do dela in kako praznujejo 1. maj, smo povprašali nekaj slovenskih glasbenikov. Saša Zamernik niti na WC ni smela zaradi dela! Marko Vozelj ugotavlja, da meja med prostim časom in delom skoraj ne obstaja več. Boris Lahk ugotavjla da je medsosedska pomoč ali udarniško delo že skoraj eksotično. Alenka Godec pa ugotavlja kako nepošteno je, da čedalje več delavnih ljudi, težko shajaja skozi mesec.


Še veliko več zgodb iz sveta domače glassbe pa v tiskani ali elektronski izdaji majske številke.

V reviji kot vedno tudi posebna akcija novih naročnikov: Brezplačni glasbeni albumi Modrijanov, Avsenikov, Speva in mnogih drugih!


Naročila: 030 33 55 55; ali na: www.revija-muzika.si

Comments


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page