top of page

Dvojna poletna Muzika!

Izšla je nova Muzika. Kot v navadi, smo tudi tokrat za vas pripravili več poletnih vsebin za brezkrbno uživanje na soncu in sproščeno branje v senci.


Izpostavaljmo najmočnejše naslove vsebin tokratne dvojne številke:
V naslovni zgodbi - Fant z zlatimi prsti! Umrl je Miha Dovžan - ena največjih osebnosti slovenske glasbe! Med slovenskimi glasbeniki je osebnost prvega slovenskega citrarja Mihe Dovžana zagotovo nekaj izjemnega oziroma presežnega. Ne le, da je predvsem po njegovi zaslugi na naših tleh začelo na citre muzicirati več sto odličnih citrarjev, da je nastalo srečanje citrarjev, da so citre uvedene v mnoge glasbene šole oziroma igranje nanje učijo mnogi zasebni učitelji, temveč je bil Miha tudi odličen človek, iskren prijatelj, izjemna osebnost, kakršnih ni veliko.

Ansambel bratov Poljanšek po smrti Rudija Poljanša presenetljivo nadaljuje svojo pot!

Nova zasedba, novi načrti, staro ime.

Danilo Poljanšek, sicer basist in vokalist zasedbe, je 18. junija na svojem družbenem omrežju Facebook vso javnost presenetil z naslednjo objavo: »Dragi prijatelji! Življenje teče naprej, glasba pa nikoli ne umre. Danes vam predstavljam prenovljeno

zasedbo Ansambla bratov Poljanšek, ki bo nadaljevala dolgoletno tradicijo naše glasbe”. V reviji vas čaka celoten pogovor z Danilom Poljanškom, bratom pokojnega Rudija Poljanška, o odločitvi za nadaljevanje poti Poljanškov.Čas je, da prezračimo slovensko domačo glasbo! Veseljak je pripravil najbolj donosen natečaj za mlade ansamble! TV Veseljak Golica in Radio Veseljak sta pripravila Izbor za naj pesem poletja 2024. Ansambel, ki bo zmagal v avgustovskem natečaju in je prijavil svojo pesem v natečaj dobi popolno medijsko podporo Veseljaka za obdobje enega leta in nastop na eminentnem festivalu Avsenik 2024.


Predstavljamo vse ansamble letošnjega festivalskega poletja!

Na Ptuju letos ansambli postajajo gladiatorji.

Čast ansamblom letošnjega festivalskega poletja. V reviji objavljamo opise in predstavitve vseh tekmujočih ansamblov na festivalih Števerjan, Pod pohorjem in Ptuj. Na Ptuju letos ansambli potujejo 2000 let v zgodovijo. Lokacija festivala je rimski kamp Poetovijo in obeta sam nam pravi epski spopad skladb.


Poletna akcija novih naročnikov: Brezplačni glasbeni albumi Modrijanov, Avsenikov, Speva in mnogih drugih!


Naročila: 030 33 55 55; ali na: www.revija-muzika.si

Comentarios


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page