top of page

Naveza desetletja

Ansambel Naveza na slovenski glasbeni sceni deluje od leta 2007. Po komaj nekaj mesecih so se fantje prijavili na festival Graška Gora poje in igra ter tam osvojili nagrado, ki jim je dala dodatnega zagona pri ustvarjanju novih avtorskih skladb, s tem pa so začeli pisati zgodbo o uspehu.

Lani zaigrali najlepši valček »Ker se je na začetku glasbene poti potrebno predstaviti čim širšemu občinstvu, smo se v preteklih letih prijavili na več festivalov, za nas največji uspeh pa se je zgodil lani, ko smo bili na festivalu Slovenska polka in valček nagrajeni z najlepšim valčkom festivala s skladbo Če lahko bi me slišala,« pravijo Jure, Mitja, Tadej in Bojan.

Fante ansambla že od samega začetka skupaj držita prijateljstvo in ljubezen do glasbe. »V desetih letih smo z nastopi dodobra spoznali celo Slovenijo in nekaj malega tujine, energijo pa nam dajejo ljudje, ki se udeležujejo naših nastopov in nam z nasmeški na obrazu ter plesom ogrejejo srce in dušo. Radi pojemo in igramo, zato smo neizmerno hvaležni, da imamo možnost razveseljevati ljudi in se obenem z njimi družiti. Ansambel je za nas druga družina, zato moramo sprejemati različne kompromise. Včasih se skregamo, ampak jeza ne traja dolgo, saj se imamo po svoje zelo radi, (smeh)« še dodajo. Spanje in druge nerodnosti …

»Na nastopih se nam je v teh letih zgodilo že marsikaj, npr.: naš Jure je med poročnim obredom zaradi utrujenosti v cerkvi trdno zaspal in minuto pred nastopom smo ga zbudili ter izpeljali točko, Mitja in Jure sta zaradi svoje nerodnosti na enem od nastopov poškodovala prenosni računalnik, ki je bil povezan s projektorjem, na avtomobil šefice ene od restavracij pa smo po nesreči spustili voz z zvočniki … Ampak na koncu smo vse lepo uredili, (smeh)« se smejejo fantje, ki so v preteklem desetletju izdali tri albume, četrtega pa bodo na jubilejnem koncertu v mesecu marcu.

Koncert z gosti se bo zgodil v nedeljo, 19. marca, ob 18. uri v Športni dvorani Slovenj Gradec. V goste prihajajo Modrijani, Vikend, Unikat, Nemir, Petka, Vesele Štajerke, Klapa Skala, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel bratov Poljanšek in mnogi drugi. Veliki dogodek bo povezovala Maja Oderlap.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page