top of page

Pisana oktobrska muzika


Ptujski festival je obrnil tok zgodovine! Najbolje so to izkoristili Firbci!

Za nami je še en praznik slovenske narodno-zabavne glasbe – 54. Festival narodno-zabavne glasbe. Ta ima eno pomembnejših vlog v slovenski narodni glasbi, saj je skozi zgodovino obstoja ansamblom omogočal ustvarjanje prepoznavnosti, ob tem pa skrbel, da se je na državni ravni narodno-zabavna glasba razvijala, da se je ohranjalo kakovostno glasbeno izražanje.

...

Še en znan in popularen ansambel po 20 letih dela, končuje svojo pot.

V jeseni 2007 so prvič stopili v studio Pri Jožovcu in posneli prvo skladbo Slovenska pesem, ki je takoj postala uspešnica tako na radiih kot tudi na televiziji. Na nacionalni televiziji so se s to skladbo prvič predstavili poleti 2008 v oddaji Na zdravje. Kmalu je nastala tudi skladba Šnopcarska, in nato so sledile še ostale skladbe, ki so jih posneli v studiu Mihelič.

...

Komu, kako in koliko znani slovenci sploh še pojejo slovenske ljudske?

Kako med svoje najdražje in najbližje (pa tudi med druge) slovensko ljudsko pesem širijo naši glasbeniki?

Na to eksistenčno vprašanje so odgovarjali Rok Lunaček, Rok Ferengja, Janja Ulaga, Simon Golobič, Nina Cestnik Pavlič, Alojz Podboj, Jože Umek in Nejc Drobnič.

...


Oglasili so se hrvati in pokazali kdaj in kje so dobrodelni v Sloveniji!

V minulem mesecu smo bili ob katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, priča številnim dobrodelnim dogodkom. Ob tem smo se, to dejstvo je v pogovoru za revijo izpostavila Helena Blagne, spraševali ali ne bo nemara k tej dobrodelnosti dodali tudi hrvaški glasbeniki, ki zares veliko koncertirajo po Sloveniji. Takoj po izzidu se je odzvalo podjetje Finkram, ki zastopa številne hrvaške in slovenske glasbenike. ...Pozor - vsak novi naročnik prejme zares lepo glasbeno nagrado brezplačno!


Naročila: 030 33 55 55; ali na: www.revija-muzika.siComments


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page