top of page

Spominska oddaja Francu Fleretu in njegov pogreb

Pred dnevi umrli legendarni godec Franc Flere bo danes pokopan tam kjer se je njegovo življenje in glasba tudi začela. Pogreb, ki bo danes v cerkvi svetega Lenarta in Roka na Krtini pri Domžalah bo odprt za širšo, tudi glasbeno javnost. Žara sicer že od vceraj od 10-ih leži v tamkajšnji vežici. Pogreb bo danes ob 16-ih.

V njegov spomin in njemu v poklon pripravlja radio Veseljak spominsko oddajo, ki ji lahko prisluhnete v živo danes po deseti uri dopoldan.

"ob 10.15 vabimo k poslušanju Radia Veseljak, ko bomo za vas obujali spomine na preminulega Franca Flereta in njegov ansambel.

Pogreb bo v sredo ob 16.00 na pokopališču na Krtini pri Moravčah. Žara bo od torka, 12.9. od 10. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.

V soboto, 9. septembra je v 73. letu starosti preminil Franc Flere, ljudski godec, harmonikar, komponist in dolgoletni vodja ansambla Franca Flereta. Zadnje leto svojega življenja je preživljal v domu upokojencev v Šmarjeti, kjer so ga radi obiskali tudi Veseljaki. Franc Flere je svojo glasbeno pot začel leta 1963, ko je kot harmonikar nastopil v radijski oddaji "Nove melodije - novi ansambli".

Franc Flere je bil oče treh hčera in dedek sedmim vnukom/vnukinjam. Dve hčeri sta se celo omožili z glasbeniki. Irena se je poročila s Tomažem Svetlinom (basist, Ans. Svetlin), Marjetka z Jožetom Skubicem (pevec, Ans. Slapovi), Barbara pa se ni odločila za glasbenika, ampak si je družino ustvarila z možem Janijem.

Le kdo ne pozna nepozabnih hitov, kot so; Ljubezen mamina, S harmoniko na vas sem hodil, Pesem je pri nas doma, Proti vasi, Godec v nebesih, Tam daleč za gorami, Si napisal pismo mi, Vrniva dekle se na morje, Zakaj, Želja, Za tvoj najlepši dan, Marjetka, Belo pismo in mnogih drugih? Utrujeno telo Franca Flereta je za vedno zaspalo, še vedno pa bo živel v pesmih, ki bodo ostale zapisane v srcih številnih ljudi."

Prispevek o godcu Fleretu je pripravila tudi TV Veseljak.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page