top of page

Uvodnik - Spet mi je zmanjkalo 14 dni!

Tokrat pa ne bom dolg. Pravzaprav tako ali tako ugotavljam, da je v reviji vse preveč besed. Tako, to bo moja prva novoletna zaobljuba. V prihodnje bomo poskušali z manj besedami povedati več. Tako kot smo s tezami o spremembah narodno-zabavne glasbe zadeli žebljico na glavico. Splačalo se je biti tisti, ki si upa povedati, da je muzike preveč in da ni vedno dobra. Zdaj je bo manj in verjamemo, da bo zato ta bolj dorečena in kakovostnejša. Komaj čakam, da se naše teze udejanjijo in zazvenijo z odrov.

Druga novoletna zaobljuba je povezana s prvo. Preprosto imamo iz leta v leto manj časa, več dela in s tem manj zdravja. To ni dobro. Kljub uredniškemu delu pri reviji, delu na televiziji in v ansamblu sem k vsemu dodal še eno enake vrste – postal sem urednik Radia Ptuj. Zdaj se moram osredotočiti predvsem na to, da bodo tisti, ki jih imam ob sebi, lahko svoje delo naredili bolj samostojno. Torej moram začeti bolj verjeti v ljudi. Ob sebi jih imam na vseh delovnih mestih kar precej in vedno sem razmišljal samo skozi oči svoje odgovornosti do tega, da bodo imeli svoj kruh. Upam, da mi uspe še bolj zaupati v ljudi in v njihove sposobnosti. Tu bo še veliko dela, a verjamem, da tudi to obkljukam ob koncu prihodnjega leta.

Tretja zaobljuba je povezana s prvima dvema. Če uspem pri prvi, bom lahko pri drugi, in če gre druga »skoz«, bo imela tudi tretja kar precej možnosti, da uspe. V celoti vam je ne morem zaupati, ker ni odvisna samo od mene. Odvisna je tudi od najljubših in najmočnejših oseb na moji poti. V vsakem primeru jim bom moral nameniti in dati več dobrega Domna. Menda je kar fajn poba, samo premalo ga je. Če bom storil to, se bo izpolnila ena mojih največjih želja, s tem pa zagotovo še tretja zaobljuba.

No, s tem se uvodnik konča. Samo še voščim vam …

Da bi imeli tako dobrega partnerja kot jaz. Da bi otroci napredovali, kot je narava dala, in da vam bo to dovolj. Da vam ga bodo zadovoljni starši radi poujčkali, ko boste želeli čas zase, za partnerja ali prijatelje. Da boste stari starši zadovoljni s tem, kar so naredili vsi vaši potomci, in da jim boste še naprej radi namenili večerno molitev. Da bodo vaši otroci veseli skočili v vaš objem vsakič, ko jih boste pobrali v šoli ali vrtcu. Če bo to, kar sem pobral iz treh ključnih generacij »štimalo«, potem je vse drugo ali odveč ali pa samo še modulacija vam najboljše življenjske balade. Pa da vam na koncu tega leta ne zmanjka, ampak ostane 14 dni!

Za konec pa, kot bi rekla moja pokojna babica, ki ji tokrat ob voščilu prvič ne bom mogel stisniti njene tople dlani: Samo radi se imejte!

Pa vse dobro – do prihodnjič …

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page