top of page

Pregled leta 2016! Zadnja tretjina - rojstvo Muzike!

September

Septembrska številka je gostila Poskočne muzikante. Pokvarjeni fantje – pokvarjena muzika? Je šlo vse skupaj čez mejo? Je to konec Golice? Vse to smo se spraševali v najbolj žgečkljivi naslovni zgodbi doslej.

Noč Modrijanov je bila razprodana, mi pa smo bralcem ponudili še zadnjo priložnost za brezplačni vstop na koncert!

V reviji smo se poslovili od zlatega tenorista Slovenskega okteta in molili za čimprejšnje okrevanje mladega glasbenika Mateja Valtla! Pisali smo o tem, kje so dopustovali naši ansambli in zakaj festival Graška Gora 2016 dviguje toliko prahu. Pridobili smo strokovne ocene vseh tekmujočih. Ponovno smo pisali o otroškem joku, ki so se ga med drugim znova veselili Gadi in Modrijani!

Oktober

Mesec oktober je bil v letu 2016 najbolj žalosten mesec. V slovo smo pomahali zlatemu tenoristu Franciju Reberniku. Fant s Praprotna, ki je pustil ogromen pečat Ansamblu Lojzeta Slaka, je odšel v večnost po dekle.

Prvič so se zbrali vsi ženski ansambli Slovenije. Pisali smo o žalostni zgodbi slovenske kulture – pol milijona zaklada domače glasbe še vedno brez muzeja! Simon Golobič je razkril mnogo podrobnosti. Ekskluzivno smo objavili strokovno oceno nastopajočih s Festivala Ptuj 2016. Zreška pomlad se je bližala 300. poroki, legendarni Jože Galič pa tisoči oddaji pred mikrofonom.

November

Novembra smo slavili Nemirnih 10 let. Spraševali smo se, kako veliko moč imajo mlajše generacije glasbenikov. Njihove oboževalke so po našem mnenju prepogumne! Starše smo morali opozoriti, naj pazijo na svoje mladoletnice. Slike smo v reviji prvič morali celo cenzurirati!

Kljub temu da smo jo tako napovedali, zgodbe še ni bilo konec. Znova so se po smrti Francija Rebernika zbrali novi Fantje s Praprotna!

Edinstvena Noč Modrijanov 2016 je tokrat odšla po poteh Boga in z našimi 100 poročnimi pari! Poročali smo o razkolu v Ansamblu Jureta Zajca in s Planetom zdravja pripravili najbolj zdravo nagradno igro novih naročnikov. Več sto se vas je povsem brezplačno podalo na pot zdravja.

December

V zadnjem mesecu leta se je zgodilo tisto, kar smo v uredništvu pripravljali več kot pol leta. Golica je dobila novo ime! Z največjim ponosom smo vam predstavili revijo MUZIKA. Na naslovnici vas je pozdravila ognjevita Tanja Žagar, ki bo, kot nam je zaupala, najsrečnejša mamica! V naslovni zgodbi je odgovorila na verjetno najbolj intimna vprašanja doslej.

Spisali smo še en In memoriam članek. Umrl je Franc Tržan, še en član legendarnih Avsenikov. Pisali smo o dvajsetih letih razvoja radia Veseljak, edinega povsem slovenskega radijskega medija. Svetovni virtuoz Denis Novato je s harmoniko pripravil veliko presenečenje papežu Frančišku, Anita Kadenšek pa se je po porodu rekordno hitro vrnila na oder k veselimSVATOM.

Videli smo, da Lojze Slak živi naprej! Svojci so namreč razstavili največje relikvije slovenske narodno-zabavne glasbe. In mi smo vam jih pokazali!

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page