top of page

10 let po ... branko jovanovič vunjak - brendi

Na policah je posebna izdaja revije Muzika!

Na naslovnici tokrat Branko Jovanovič Vunjak - BRENDIMineva 10 let od usodne noči v Lipici in njegovega slovesa. Revijo Muzika posvečamo njemu.


V njej vas čaka izbor še neobljavljenih zgodb in fotografij iz mladosti, kariere in osebna pričanja skoraj 100 glasbenikov!


Bil je neponovljiv, edinstven, prevečkrat spregledan a z izjemno močjo, ki jo spoznate v posebni izdaji Muzike.


Postanite naročnik, prejemajte revijo domov brez stroškov pošiljanja in podarimo vam album Brendijevih skladb, ki ga še nimate!


V tokratni številki smo večino strani namenili Brendiju. V mesecu juniju mineva deset let, odkar je tistega usodnega jutra odšel živet na neki drug naslov. Če bi pisali diplomsko nalogo o njem, bi v hipoteze zapisali, da želimo dokazati, da je še vedno tukaj, da še vedno živi med nami. Brendi je nanadomestljiv in svoje vrste pionir v glasbi. Zdi se, kot da si je takšno slovo želel. Ne zgolj to, kar se mu je zares uresničilo – da je umrl na odru,

ampak tudi to, da se po tem, ko ga ne bo več, pesem poje natanko tako, kot se danes poje.


Seveda se tosliši zelo grdo in napačno. Ampak nihče ne more zagotovo trditi, da bi se stvari odvile, kot so se, odkar ga ni. Pravzaprav nikoli ni zares odšel. Kot se je v kariei že velikokrat, se je tudi tisto zadnjo noč še poslednjič reinkarniral.


Danes se Brendija in Brendijeve pesmi spoštuje bolj kot takrat, ko je Brendi še živel! Je treba umreti, da se to zgodi? Je bilo treba predati glasbo drugim rodovom tako hitro? Je bil preveč trmast? Skozi revijo ugotovite, da bi bilo treba njegovo življenje čim prej spraviti v nekakšen zelo natančen biografski roman. To čtivo bo nekakšna biblija za vsakega glasbenika. Razumljenega ali nerazumljenega. Takšnega s srebrno žlico ali takšnega brez nje.


Naročila in informacije:

030 33 55 55; ali na: info@revija-muzika.siComments


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page