top of page

NADOBUDNI ANSAMBLI SE BODO POTEGOVALI ZA 10.000 EVROV

Začel se je glasbeni natečaj narodno-zabavne glasbe Volkswagen Špila. Natečaj je namenjen uveljavljenim in še svežim narodnozabavnim ansamblom, ki želijo pokazati svoje ideje, talent in kreativnost ter se zavihteti med najboljše na sceni. Tisti, ki se bodo uvrstili v finale, bodo s pomočjo uveljavljenih glasbenikov, ki bodo v vlogi mentorjev, pripravili svojo avtorsko pesem in jo izpilili za finalni nastop. Zmagovalni ansambel bo nagrajen z 10.000 evri. Prijave na natečaj so odprte do 31. decembra 2018.

Slovenci imamo radi domače viže, a vendar le redkim narodnozabavnim ansamblom uspe, da se povzpnejo na vrh in opozorijo nase tudi izven narodnozabavne scene. Konkurenca je velika, narodnozabavni ansambli in skupine pa se pogosto srečujejo s pomanjkanjem priložnosti, da bi se predstavili širši publiki, hkrati pa le redki najdejo dobre mentorje, ki jih usmerjajo in jim pomagajo na njihovi glasbeni poti. Zato je nastal glasbeni natečaj Volkswagen Špila, ki spodbuja glasbeno ustvarjanje in si prizadeva razvijati slovensko narodno-zabavno glasbo.

S klikom na spodnjo sliko se lahko prijavite tudi vi!

KAKO POTEKA NATEČAJ?

Na glasbeni natečaj Volkswagen Špila, se lahko prijavijo vsi ansambli narodno-zabavne glasbe. Tako sveži ansambli, ki želijo opozoriti nase in dobiti pravo priložnost, kot tisti že bolj izkušeni, ki želijo s svojimi izkušnjami, talentom in znanjem osvojiti natečaj Volkswagen Špila. Ansambli se lahko prijavijo vse do 31. 12. 2018 na spletni strani www.špila.si, tako da oddajo svoje podatke in naložijo svoj videospot ali posnetek igranja v živo.

Projektu se je pridružila Natalija Verboten, velika zvezda narodno-zabavne glasbe, ki se je številni spomnijo v vlogi voditeljice priljubljenih narodnozabavnih oddaj Po domače in Pri Jožovcu z Natalijo. Natalija se tokrat na sceno vrača kot voditeljica, saj bo na treh polfinalnih koncertih vodila bitko narodnozabavnih ansamblov in na zaključnem koncertu predstavila zmagovalca.

»Do slovenske glasbe gojim veliko ljubezen in spoštovanje. Ne glede na to, katero pot sem ubrala v svoji glasbeni karieri, sem se vedno znova vrnila na narodno-zabavno sceno. Moja želja je, da bi čim več mladih ustvarjalo in razvijalo slovensko narodno-zabavno glasbo, zato sem se z veseljem pridružila projektu Volkswagen Špila,« je dejala Natalija.

Pobudnik in organizator glasbenega natečaja je Volkswagen, ki bo zmagovalcem natečaja podelil nagrado v vrednosti 10.000 evrov z željo, da jim pomaga na njihovi glasbeni poti.

Izmed vseh prijavljenih bo komisija izbrala 30 polfinalistov, ki se bodo na treh koncertih pomerili v živo. Žiranti bodo nato izbrali 9 finalistov. Ti bodo imeli tri mesece časa, da s pomočjo mentorjev ustvarijo in izvedejo novo avtorsko pesem ter jo predstavijo na velikem finalnem koncertu.

Volkswagen Špila, je glasbeni natečaj, namenjen slovenskim narodnozabavnim ansamblom. Natečaj je namenjen tako uveljavljenim kot še svežim narodnozabavnim ansamblom, ki se želijo s svojo energijo, igranjem, nastopanjem, kreativnostjo in talentom zavihteti med najboljše na sceni ter pokazati, da so iz pravega testa, da osvojijo natečaj Volkswagen Špila. Prijave na natečaj potekajo do 31. 12. 2018. Po zaključku prijav bo vse prijavljene ansamble ocenila komisija, ki bo do 11. 1. 2019 izbrala 30 polfinalistov. Ti se bodo nato predstavili na koncertih v živo, kjer bodo žirantje izbrali 9 finalistov. Izbrani ansambli bodo nato 3 mesece skupaj z mentorji pilili svoj nastop, glasbeno tehniko in petje ter se predstavili na velikem finalnem koncertu 16. 5. 2019, kjer bo izbrani zmagovalec prejel 10.000 evrov. Pobudnik in organizator glasbenega natečaja je Volkswagen.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page