top of page

Ptuj 2018. Festivalska poslastica leta!

Festivalski večer Ptuj 2018 je bil razdeljen na dva dela. Najprej se je zgodil tekmovalni del festivala z letošnjimi novimi skladbami izbranih ansamblov.

V drugem delu, ki smo ga poimenovali Odštevamo do abrahama, pa je sledila predstavitev najlepših viž glasbenega dogajanja na Ptuju med letoma 1999 in 2008. Najboljša skladba desetletja je postala pesem Nisem pozabil ansambla Mladi Dolenjci.

Letos je bil na istem mestu, na istem odru in v istem večeru tako tekmovalni kakor tudi spominski del. Slišali smo več kot 20 izjemnih nastopov in tako doživeli enega vrhuncev domače glasbe za leto 2018.

Pri pripravi in izvedbi ob družbi Radio-Tednik, d. o. o., Ptuj, so sodelovali še RTV Slovenija, Agencija Geržina Videoton Maribor in Media24.

Oddaje bodo na sporedu na TVS 1 v petek, 21. septembra, ob 20.00 – 1.del, ponovitev v nedeljo, 23. septembra, ob 13.35 (tekmovalni del), v petek, 28. septembra, ob 20.00 – 2. del, ponovitev v nedeljo, 30. septembra, ob 13.35.

NAGRADE:

Strokovne komisije so izbrale: - Najboljši ansambel med klasičnimi kvinteti – nagrado skulpturo ORFEJ-a in 900 € je prejel ansambel S.O.S. kvintet. - Najboljši ansambel med ostalimi zasedbami – nagrado skulpturo ORFEJ-a in 900 € je komisija podelila ansamblu ZADETEK. - Najboljše besedilo – nagrado 650 € je prejel Matej Trstenjak za besedilo skladbe Kot reka svobode v izvedbi Ansambla Boršt. - Najboljšo vokalno izvedbo – Korenovo plaketo je strokovna žirija podelila Ingrid Kralj, pevki Ansambla Blaža Hutevca. Občinstvo pa je izbralo najlepšo skladbo. Nagrado v vrednosti 1.000 € so si razdelili: avtorja Anže Iskra in Matej Trstenjak in Ansambel Boršt za skladbo Kot reka svobode.

Celotno reportažo in oceno festivala boste lahko prebrali v naslednji številki revije Muzika, ki izide konec meseca septembra.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page