top of page

Katera bo prva?

Pred točno tremi leti smo na naslovnico postavili Loti Žlavs, Darjo Gajšek in Tjašo Hrovat. Takrat smo se spraševali aktera se bo prva poročila. Vsaka zase so opisale svoj sanjski poročni dan. No danes po treh letih vse tri še vedno čakajo ta dan.

V novi številki revije Muzika ki izide pred prvomajskimi prazniki vam bomo predstavili vse nove ljubezni domače glasbe in eno ki traja letos točno 50 let!

Tiso o najstarejši ljubezni domače glasbe pa tako že poznate:

Veste, katere ljubezenske zgodbe so najlepše? Tiste, ki kljubujejo času in okolju ter obstanejo! Tiste, o katerih se nikoli ne naveličamo poslušati. Tiste, ki se spišejo same. V lanski februarski naslovni zgodbi smo predstavili moč pripadnosti in izjemno ljubezensko zgodbo. Upamo si celo trditi, da je najdaljša ljubezenska zgodba slovenske narodno-zabavne scene. Pa še vedno je tako zelo pristna, da nam njuna medsebojna naklonjenost ob našem srečanju vsakič nariše nasmeh na obraz. Če to ni za slaviti, kaj potem sploh je?

Hermina in Franci Šegovc sta 57 let svoje ljubezni (ko o tem pišemo danes, je tega že 58 let) za nas in za vas zlila na papir. Spoznala sta se v tovarni kos v Slovenj Gradcu, kjer je bil Franci zaposlen že pred služenjem vojaškega roka. Bilo je v mesecu februarju leta 1960. V pisarno je prišel pozdravit svoje sodelavce in pri mizi opazil kratkolaso dekle, ki je nekaj vpisovalo v kartoteko.

S hrbtom je bilo obrnjeno proti njemu. Ko je prihajal bliže, se je obrnilo, ga pogledalo, zaiskrile so se oči in v trenutku je vzplamtela ljubezen, ki še zmeraj traja in gori z enakim žarom kot ob prvem srečanju. Srce je povedalo! Zelo sta si želela, da bi bila skupaj. Želela sta se poročiti še istega leta, a Hermina je bila takrat za poroko premlada. Počakala sta do 21. januarja 1961. Včasih, ko je bilo vse bolj skromno, ni bilo sanjskih porok, a za njiju je bilo sanjsko že to, da bosta večno skupaj!

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page