top of page

Vse novosti festivala Ptuj 2018!

Ptuj tekmovalne skladbe v boj pošilja dva meseca pred festivalom!

Po tem, ko se je kot blisk razširila novica, da naj letos festivala SPV 2018 (Slovenska polka in valček) ne bi bilo, bo najbrž povpraševanje po drugih festivalih toliko večje. Po lanskem zapisu v reviji Muzika, ko smo objavili teze o spremembah narodno-zabavne glasbe, se teh letos obeta kar precej. Kot je razvidno iz razpisa za festival Vurberk, se jih je tam doslej primerilo največ. Najpomembnejša je kakopak tista o samo eni tekmovalni skladbi.

FOTO: Osrednje prizorišče letošnjega festivala bo v samem srcu grajske pristave!

Razpis za festival Ptuj 2018 odkriva, da takšnega festivala v Sloveniji še ni bilo. Toliko podpore, kot je bodo Radio Ptuj, RTV Slovenija, RTV Veseljak in revija Muzika namenili skladbam in ansamblom letošnjega izbora, ni bilo še nikjer. Pravzaprav gre za revolucionarne prijeme, ki jih v tej glasbi in nasploh v Sloveniji načeloma nismo vajeni. V ta namen se bosta prvič združila podjetje Media24, pod katerega okrilje spada RTV Veseljak, in nacionalna RTV Slovenija. Festival bodo namreč skušali predvajati na obeh televizijah.

Ansambli bodo na festivalu nastopili samo z eno, novo tekmovalno skladbo. Druge skladbe ne bodo izvajali, saj bodo v istem večeru ob njih nastopili zmagovalni ansambli iz obdobja 1999–2008. Govorimo o tradicionalnem koncertu Odštevamo do abrahama, ki je odslej združen s tekmovalnim delom festivala. Največja novost festivala je, da bodo tekmovalne skladbe javne že dva meseca pred prireditvijo, in sicer kmalu po predtekmovanju. Občinstvo bo lahko ob glasovnicah v avditoriju zanje na številnih kanalih glasovalo kar vse poletje.

Ne zamudite naslednjih izdaj, saj bomo vsak mesec dodali nove podrobnosti in vse ansamble javno obveščali o poteku priprav na festivale v sezoni 2018.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page