Please reload

Zadnje novice

Na Policah je dvojno - poletno izdanje revije Muzika!

June 26, 2020

1/3
Please reload

Izpostavljene novice

Ansambli! Takšnega ptujskega festivala pa še ne!

15.02.2018

Po tem, ko se je kot blisk razširila novica, da letos festivala SPV 2018 (Slovenska polka in valček) naj ne bi bilo, bo najbrž naval na druge festivale toliko večji. Po lanskem zapisu v reviji Muzika, ko smo objavili teze o spremembah narodno-zabavne glasbe, se teh obeta letos kar precej. Kot je razvidno iz razpisa za festival Vurberk, se jih je tam obetalo doslej največ. Najpomembnejša je kakopak tista o samo eni tekmovalni skladbi. 

 

Organizatorji ptujskega festivala so šli še korak dlje. 

Razpis, ki bo objavljen v naslednji številki revije Muzika, bo razkril seveda še več, iz neuradnih, a potrjenih virov pa smo izvedeli, da takšnega festivala v Sloveniji še ni bilo. Toliko podpore, kot je bodo Radio Ptuj, RTV Slovenija, RTV Veseljak in revija Muzika namenili skladbam in ansamblom letošnjega izbora, ni bilo še nikjer. Pravzaprav gre za revolucionarne prijeme, ki jih v tej glasbi in nasploh v Sloveniji nismo vajeni. V ta namen se bosta prvič v zgodovini združila podjetje Media24, pod katerega okrilje spada RTV Veseljak, in nacionalna RTV Slovenija.

 

Za zdaj razkrivamo samo eno od mnogih sprememb: tekmovalne skladbe bodo javne že dva meseca pred prireditvijo in občinstvo bo zanje na številnih kanalih lahko glasovala kar vse poletje.

 

Ne zamudite izdaje naslednje revije Muzika, kjer bo razkritih še več sprememb in novih pravil ocenjevanja.

Fotografija iz današnjega usklajevalnega sestanka. Od leve: direktor Agencije Videoton Zdravko Geržina, direktor družbe Radio Tednik Ptuj Drago Slameršak, odgovorni urednik Radia Ptuj in programski direktor festivala Domen Hren.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arhiv novic

© 2016 by Muzika.