top of page

NGVSŽ – Ne glejte v spremstvu žena!

Slovenska domača glasba je v zadnjem desetletju naredila tako velik korak naprej, da se človek ob vsakem (pre)velikem koraku vpraša, kje so meje. Kam vse to pelje? Kako daleč sploh še lahko seže domača glasba, preden postane tako obče prepoznavna, da bi utegnila izgubiti svojo tako težko izborjeno preprostost, dostopnost in arhaičnost?

Ne samo na področju glasbe, ampak tudi (ali predvsem) na področju produkcije videospotov in nasploh vsega, kar pri glasbi gledamo, smo naredili ogromen preskok. Ali gre za preskok na bolje ali slabše, bo pokazal čas. Prišli smo v čas, ko je nov videospot ansambla, ki je vedno zelo pričakovan, opevan in oglaševan, že kar težko gledati povsem umirjeno in ravnodušno. No, nekateri ansambli so svojo nišo poiskali v erotiki. Seksapila v domači glasbi, še posebej, odkar so se atomična dekleta začela oblačiti v krajša krilca, ne primanjkuje. Ampak Atomiki sploh ne sodijo več v ta vrh. Niti v tem pogledu ne. Klasični narodno-zabavni ansambli so to nišo izkoristili še mnogo intenzivneje. Z veliko mero poguma novodobnih producentov spotov (in seveda dobro izklesanih ženskih telesc) so na trg poslali izdelke, ki jih moški v spremstvu svojih deklet ali žena – kaj šele otrok – sploh ne morejo več gledati.

V aktualni reviji Muzika vas čaka veliko primerov videospotov določenih ansamblov, ki v tej "branži" trenutnosodijo v sam vrh!

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page