top of page

V poduk mladim ansamblom! Zakonca Per: Zmogli smo!

V rubriki Na pamet načeloma objavimo prosto pisanje katerega izmed glasbenikov. Ker pa se večkrat zgodi, da tudi kateri izmed naših bralcev, ki je tako ali drugače povezan z našo glasbo, veliko časa posveti temu, da nam spiše prav posebne vrste pismo, izbranih besed ne moremo obdržati le zase. Dobre misli namreč še posebej radi poudarimo. Po naslovni zgodbi iz prejšnje številke in temu primernem uvodniku je na naš naslov priromalo pismo, ki je pogrelo ne le srce našega urednika, ampak ravno toliko srca vseh v ekipi, ki za vse vas vsak mesec ustvarjamo pričujočo revijo.

Čeprav je bilo pismo namenjeno našemu uredniku, smo se ga odločili objaviti ... Mogoče bo kakšen od drugih ansamblov ali njih posameznikov v zapisanem začutil naklonjenost in hvaležnost tistih, ki v tej glasbi resnično nekaj štejejo. Mogoče se bo celo »nalezel« malce tega odnosa.

Gospa Per je zapisala tole: »Spoštovani Domen! Že dvakrat sem začela pisati, pa sem si premislila. Danes želim vztrajati in ti nanizati nekaj svojih misli. Sem Jožica Per iz Mengša. Dovoli, da te tikam, saj imam starejše sinove, kot si ti, tudi babica sem že nekajkrat. Tvoji uvodniki v Muziki so zame poezija. Uživam v nizanju dogodkov, dejstev in kritik, ki kar spolzijo na papir. Tako mlad in tako izkušen! Poznam te od vodenja 45-letnice Alpskega kvinteta na Studencu pri Domžalah, kjer si simpatično “pod streho pospravil ” vodenje obletnice ansambla, ki šteje precej več let kot ti. Prevzela me je tvoja življenjska zgodba. Izredno si pogumen, odgovoren in srčen. Včasih te vidim na TV Veseljak v videospotu s tvojim ansamblom. Ljubo mi je, da si kljub preizkušnjam našel svoj smisel, da ljubiš ženo in obožuješ hčerko Milo. Mila – prelepo sta jo poimenovala. To je res svojevrsten blagoslov, je veličina in hrepenenje. Bogat si v svojem razmišjanju in res živiš posebno življenje! Za svoji dekleti, ansambel in Muziko. Mlad si in zmoreš več, kot si misliš. Spominjam se svoje mladosti, ko mi ni bilo nič pretežko. Stvari so delovale, nisem se pritoževala, živela sem pač. Za družino, za tri sinove in moža, ki je bil pet desetletij na nenehnem potovanju z ansamblom. Med nama sta se vzporedno odvijali dve zgodbi: ena doma na kmetiji, na polju in travnikih, druga v “celtnah”, dvoranah in hotelih. Obe zgodbi sta bili garaško delo. Komunikacija, kot je današnja, je bila utopija. Ampak smo zmogli! Zato te spodbujam – ostani, kar si, Domen, srčen in prodoren. Še naprej bom z veseljem prebirala tvoje uvodnike in se veselila tvoje družine! Prisrčen pozdrav!« Jožica Per božuješ hčerko Milo. Mila – prelepo sta jo poimenovala. To je res svojevrsten blagoslov, je veličina in hrepenenje. Bogat si v svojem razmišjanju in res živiš posebno življenje! Za svoji dekleti, ansambel in Muziko. Mlad si in zmoreš več, kot si misliš.

Spominjam se svoje mladosti, ko mi ni bilo nič pretežko. Stvari so delovale, nisem se pritoževala, živela sem pač. Za družino, za tri sinove in moža, ki je bil pet desetletij na nenehnem potovanju z ansamblom. Med nama sta se vzporedno odvijali dve zgodbi: ena doma na kmetiji, na polju in travnikih, druga v “celtnah”, dvoranah in hotelih. Obe zgodbi sta bili garaško delo. Komunikacija, kot je današnja, je bila utopija. Ampak smo zmogli!

Zato te spodbujam – ostani, kar si, Domen, srčen in prodoren. Še naprej bom z veseljem prebirala tvoje uvodnike in se veselila tvoje družine!

Prisrčen pozdrav!«

Jožica Per

Postanite naročnik revije Muzika in vsak mesec preberite in spoznajte razmišljanja največjih umov slovenske domače glasbe tudi vi. Ob naročilu prejmete še veliki koledar ansambla Saše Avsenika za leto 2018.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page