top of page

Brata Avsenik ne ležita skupaj. A glasba ju povezuje v eno tudi po smrti.

Včeraj, 10 avgusta, je potekala pogrebna slovesnost v kateri je k zadnjem počitku, v ožjem družinskem krogu, na Žalah v Ljubljani, legel Vilko Ovsenik. Glavni kreator slovenske narodno-zabavne glasbe je tako močna ikona v slovenski glasbi, da mu v uredništvu revije Muzika pripravljamo in posvečamo prihodnjo izdajo revije Muzika. Revija, ki bo izšla 25 avgusta, bo v veliki meri posvečena predvsem življenju in delu Vilka Ovsenika. K sodelovanju smo povabili številne glasbenike in druge njegove tesne sodelavce, zato vas bo v reviji na enem mestu čakalo zelo obširno pisanje o enem največjih glasbenih umov Slovenije.

Foto: Franci Kolman

Od Vilka se je s spodnjimi besedami poslovil tudi Ivan Sivec.

Danes je na ljubljanskih Plečnikovih Žalah v ožjem družinskem krogu legel k zadnjemu počitku Vilko Ovsenik, odličen avtor lastnih skladb, izjemen avtor priredb skladb brata Slavka, glasbeni urednik na Radiu Ljubljana, pionir Slovenske popevke, izvrsten producent in urednik založbe Helidon, moj prijatelj. Dal mi je veliko nasvetov pri pisanju besedil, podaril mi je veliko življenjskih modrosti, bil je iskren prijatelj. Hvala, Ti, cenjeni Vilko, za vse, za vedno boš ostal v mojem srcu.

Begunjčani so na svojem socianem omrežju s spodnjimi besedami Vilka Ovsenika še nekoliko bolj osvetlili mogočnost njegovega razumevanja glasbe.

"Morda sva res odprla mnogim ljudem vrata do glasbe. Moje življenjsko geslo je vedno bilo: delaj, ustvarjaj, spoštuj konkurenco! Živi v sodelovanju, živi tolerantno do drugače mislečih. Ti dve liniji kažeta morda tudi Avsenikovo pot. Odprtost, poštenost, ustvarjalnost - to je zame glavno. Kako lep je dan, če lahko delaš, če lahko vsakomur pogledaš v oči, če lahko komu nekaj daš!"

Vilko Ovsenik (9. 11. 1928 - 3. 8. 2017)

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page