top of page

Slepi harmonikar Benjamin Škrab je ime meseca julija!

Rubrika Ime meseca opozarja, graja ali hvali. Vse informacije, ki so objavljene na tej strani, so tako ali drugače preverljive in jih ne bi zapisali, če zanje ne bi imeli vsaj povoda, želje in konec koncev dokazov.

O tem, kako težko je nekomu, ki tistega, s čimer smo se drugi rodili, nima, je najtežje razmišljati. Nikoli si ne bomo znali predstavljati, kako je, ko že od rojstva ne vidiš svoje matere, očeta, sveta ali česarkoli drugega. Še težje si je verjetno predstavljati, kako je prosperirati z določenimi pomanjkljivostmi. Ko se zgodi kaj takšnega, je potrebno to slaviti in obesiti na najvišji zvon. Spet vam lahko pokažemo, kako velika je glasba in kako ljubezen do nje ruši vse.

Slepi harmonikar Benjamin Škrab je ime meseca julija!

»Ni bilo mi z rojstvom dano, da ugledal bi luči. In zato zdaj moje barve tiho božajo v temi.«

To je delček prve pesmi, ki jo je v avdio in video tehniki v minulem mesecu izdal Benjamin Škrab. Slep je že od rojstva, a ga to ni ustavilo na poti do širjenja ljubezni in dobre volje skozi pesem. Veliko so k temu pripomogli starši, ki so prepoznali njegovo privrženost domači muziki. Ko je po klavirki končno dobil in začutil diatonično harmoniko, je potreboval učitelja. Vili Marinšek, sicer odličen harmonikar in vodja ansambla Erazem, ga je vzel pod svoje okrilje pred skoraj desetletjem. Danes ponosni Benjamin, ki mu ob prvencu in vsem, kar je doslej naredil, iz srca čestitamo, o svoji samo nekoliko drugačni poti skozi življenje razmišlja v aktualni reviji Muzika.

Preberite si njegovo "videnje", ki ga je zapisal sam ekskluzivno za revijo Muzika.

 

Prebrali ste zgolj nekaj odstotkov celotnega članka. Postanite naročnik revije Muzika in najceneje berite vse zgodbe domače glasbe.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page