top of page

37. MMS: Isaac Palma - Če te kdaj spustim iz rok

Zmagovalec 37. festivala Melodije morja in sonca je Isaac Palma, s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.

Avditorij Portorož – Portorose, Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenija so 8. julija 2017 v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 37. festival Melodije morja in sonca. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić. Prireditev sta vodila Mario Galunič in Lorella Flego.

VELIKO NAGRADO MMS 2017

(3000 EUR - podarila jo je Občina Piran, v njenem imenu podžupanja Meira Hot)

je prejel Isaac Palma Avtor zmagovalne skladbe Če te kdaj spustim iz rok je Maj Vlašič.

Za nagrado je prejel križarjenje po reki Seni, ki ga podeljuje podjetje Morje možnosti d.o.o. , izročila jo je direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič. Kristalni kipec Steklarne Rogaška je izročil generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Kristalne kipce je prispevala Steklarna Rogaška.

Pri izboru so poleg strokovne žirije (25 %) sodelovali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Amfiteatru s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj (25 %) (Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Murski val, Radio Maribor ter Radio Kranj).

NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE

Strokovna žirija v sestavi Patrik Greblo (predsednik), Elza Budau, Marko Vuksanovič, Dajana Makovec in Alesh Maatko so glasovali takole:

Nagrada strokovne žirije za besedilo (podelila jo je Elza Budau): Leon Oblak, kot pisec besedila skladbe Ruleta v izvedbi Anike Horvat.

Nagrada strokovne žirije za glasbo (podelil jo je Slavko Ivančić): Tomaž Klepač za skladbo Moje oči izvajalcev Klepač in Gustinčič.

Nagrada strokovne žirije za izvedbo (podelil jo je Patrik Greblo): Gregor Ravnik za skladbo Med nama.

Nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrada Danila Kocjančiča (podelila jo je Lada Tancer): Aleksander Novak za skladbo Mesto rož.

Nagrajenci strokovnih nagrad za izvedbo, glasbo in besedilo so prejeli po 500 EUR bruto, ki jih podarja Avditorij Portorož – Portorose. Obetavni izvajalec oz. avtor je prejel nagrado Združenja Sazas v višini 1000 EUR, vikend paket Hotelov Bernardin d.d. ter snemalni termin v studiu Hendrix Radia Koper.

GLASOVANJE RADIJSKIH POSTAJ

Glasovalo je šest radijskih postaj: Radio Slovenija - 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Murski val, Radio Maribor ter Radio Kranj.

Zmagovalec: Anika Horvat s skladbo Ruleta.

TELEFONSKO GLASOVANJE

Zmagovalec: Prifarski muzikanti s skladbo Tako kot je, je prav.

GLASOVANJE OBČINSTVA V AMFITEATRU

Zmagovalec: Isaac Palma s skladbo Če te kdaj spustim iz rok.

Tudi letošnji festival je izvajalce spremljal v živo festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča.

ŠOV PROGRAM

Sooblikovali so ga Žiga Rustja s pesmijo " Portorož, 1905 ", Gašper Rifelj z " Z Goričkega v Piran ", " Do Portoroža " je zapel Domen Kumar, " Sonce sije na Portorož " Steffy, Alya z " Lahko noč Piran " in Slavko Ivančić s pesmijo " Solinar ". Gre za šest skladb iz zgodovine festivala, ki opevajo lepote Portoroža, Pirana in okoliških znamenitostih. Besedilo za šov program je v verzih spisal Drago Mislej Mef, bral ga je igralec Igor Štamulak.

Festival Melodije morja in sonca je že skoraj štiri desetletja ena največjih glasbenih prireditev. Tudi letos so jo neposredno prenašali na 1. programu Radia Slovenija, Radia Koper in Radia Maribor ter TV Slovenija. Uro pred neposrednim tv prenosom iz Amfiteatra so gledalci lahko videli oddajo MMS cantabile – spevno v MMS 2017, ki sta jo vodili Karin Sabadin in Erter Pust.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page