top of page

Tanja Žagar odgovorila kakšna mamica bo!

Otroške sanje ...

"Moj oče se že vse življenje amatersko ukvarja z glasbo. Kot mala deklica sem ga občudovala, ko je igral in ko je doma vadil sem bila vedno ob njem in ga z radovednostjo opazovala. Imela sem pet let, ko nekega dne oče pride domov in jaz mu rečem, da imam zanj presenečenje. Vklopim njegovo klaviaturo in mu na svoj nacin zaigram skladbo "Spanish eyes". Bil je šokiran in vprašal me je kdaj sem se to naučila. Jaz pa sem mu rekla:"Veš ati, jaz igram, ko tebe ni doma". Istega leta smo odšli na sprejemni preizkus v glasbeno šolo, kjer sem prvo leto obiskovala glasbeno pripravnico, pri šestih letih pa sem se začela učiti igrati klavir.Od takrat sem za klavirjem tako uživala, da sem komaj čakala na svoje nastope v glasbeni šoli, prav tako so morali moje klavirske koncerte poslušati tudi vsi, ki so prišli k nam domov na obisk:) Sem pa pri petih obiskovala še plesno šolo in sem sanjala o tem, da bom plesalka, pa z velikim zanimanjem sem po tv spremljala umetnostno drsanje in si predstavljala na ledu sebe, od nekdaj pa sem govorila tudi, da bom učiteljica. Kot osnovnošolka sem kot otroški maneken sodelovala na nekaterih modnih revijah in se navdušila tudi za to, a se je mati narava odločila, da me raje prepusti glasbi, dodatne centimetre pa podari komu drugemu hehe!Vsa leta sem bila v šoli pri dramskem krožku, pri osmih letih pa sem na RTV Slovenija uspešno opravila avdicijo in tako vse svoje osnovnošolsko obdobje snemala radijske igre in pravljice, kjer sem posojala glas raznoraznim pravljičnim junakinjam pa tudi junakom :)Ja,ja že takrat se je moj glas odlično obnesel tudi v kakšni fantovski vlogi in nikoli ne bom pozabila večera,ko so me iz radia klicali in mi povedali,da me v kuverti čaka besedilo za novo vlogo. Predno sem se odpravila po kuverto mi je mama v hecu rekla "Tanjči, le glej da ne boš kakšen Jaka"! Pridem na RTV,odprem kuverto, notri pa piše: Tanja Žagar -vloga Jaka!:):)Domov sem tekla kot navita, saj sem komaj čakala,da mami povem, da sem Jaka!:):)"

Zdaj je končno znano. Tanja Žagar, ta čas zagotovo ena najbolj popularnih pevk domače estrade, ki se zelo rada "spoprime" tudi z domačo narodno-zabavno glasbo, bo to jesen postala mamica. V tokratni reviji Muzika s fotografijami, ki jih objavljamo dokazuje, da dejansko žari za dva! Za revijo Muzika pa je že v pretekli zimi, ko se je očitno že pripravljala na materinstvo, jasno in zelo poetično odgovorila na vprašanje kakšna mamica bo.

Materinstvo …

"Da bom mamica zame pomeni, da bo od zdaj naprej moj nasmeh se bolj širok in se bolj žareč!:) In sodeč po moji mami sem že od tistega trenutka, ko vem, najsrečnejši človek na svetu!:):) In če se pohecam z naslovi mojih pesmi bi rekla, da bi v naslednjem obdobju rada preživela veliko "norih noči", začutila še več "majhnih nežnosti", še večkrat zapela "hvala, ker si ob meni ti" in se še bolj zavedala kako "Tiho, tiho čas beži"... :)"

Še več podrobnosti najdete v aktualni številki revije Muzika.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page