top of page

Kontroverzna julijska Muzika prinaša (in odnaša) veliko!

Na policah vas čaka nova, prva poletna Muzika.

V njej smo opisali vse kar je doslej znanega o domnevno odpuščenih Navihankah. Razpisali smo se tudi o tem kaj so Navihanke pomenile za slovensko narodno-zabavno glasbo in kako hitro se lahko danes uniči dobro ime. Poučna zgodba iz katere se lahko marsikaj naučimo.

V tokratni reviji tudi strokovna analiza festivalov V Škofji Loki in na Vurberku. Stanje v domači glasbi se poslabšuje, kakovostnih ansamblov je na odrih festivalov vse manj, zato je čas, da se začnemo pripravljati na spremembno režima ocenjevanja in nagrajevanja. Sicer je festivalom čas štet.

Pišemo tudi o vrnitvi Veselih Štajerk, ki so se znova nekoliko spremenile. Razlog je nadvse človeški in srčen. Igor in Zlati zvoki praznujejo 25 let uspešnega nastopanja. Predstavljamo zadnjo zasedbo, ki piše, po četrt stoletja, tako posebno družinsko zgodbo, kot jo doslej ni še nihče.

Fotografije, ki jih objavljamo v rubriki Ime meseca, dokazujejo, da Tanja Žagar žari za dva! Poizvedeli smo, kje bodo dopustovali naši glasbeniki, kdo je postal absolutni državni prvak na diatonični harmoniki in kdo je novo Narodnjakovo dekle 2017!

Revija Muzika vas čaka na vseh večjih prodajnih mestih časopisov, naročite pa jo lahko tudi na 030 33 55 55. To poletje vsem novim naročnikom brezplačno podarimo hit album poletja - CD Tri dni sem ljubil Klape Skala!

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page