top of page

Nujno obvestilo! Pogumna odločitev organizatorjev festivala Vurberk 2017!

Pred vrati je eden najeminentnejših festivalov pri nas. Zaigrati na odru Vurberka je posebno doživetje, zmagati pa prestiž.

V petek, 16. junija bo vurberški grad spet zasijal v družbi polk in valčkov ter 12 izvajalcev, ki bodo zapeli večglasno ob spremljavi diatonične harmonike.

Za vurberške zmaje se bodo potegovali ansambli: Opoj, Pik, Upanje, Me tri do polnoči, Lojtrca, Mladika, Tik tak, Vižarji, Mladi upi, Fantje izpod Lisce, Frajerke in Murni.

Festival bosta snemala radio in televizija VESELJAK, voditeljske niti pa letos prevzemata Maja Oderlap in Klemen Bunderla, ki bo na odru kot kaže z modnim dodatkom v obliki mavca.

Ponosna medijska pokrovitelja sta radio in televizija Veseljak, ki bosta festival posnela ter ga v dneh po festivalu tudi predvajala tako po televiziji kot tudi radiu. Vse tekmovalne ansamble pa bodo gledalci in poslušalci že pred festivalom lahko spoznali v veseljakovem radijskem in televizijskem programu.

Pester program med čakanjem na rezultate

V revialnem delu festivala bodo letos zaigrali zmagovalci Vurberka 2015, člani ansambla Žargon. Na odru pa se jim bodo pridružili tudi letošnji jubilanti, ki praznujejo 25-letnico delovanja - Igor in zlati zvoki.

Vstopnice za večerno prireditev so 15,00 €, za popoldansko 8,00 (ob 16.oo)

Vstopnice so predprodaji v Vurberku (Bar Huda liza in Cafe MAROF), pa tudi po e-pošti: td-vurberk@sio.net

Danes dopoldan je potekal še zadnji usklajevalni sestanek organizatorjev in sprejeta je odločitev, da bo kljub morda opoldan nekoliko neugodi vremenski napovedi, festival v vsakem primeru potekal na Vurberškem gradu.

Med vse obiskovalce bo revija Muzika podelila tudi skoraj 1000 izvodov revije Muzika.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page