Please reload

Zadnje novice

Na Policah je dvojno - poletno izdanje revije Muzika!

June 26, 2020

1/3
Please reload

Izpostavljene novice

Po smrti Brigite Avsenik Glasbena šola Avsenik zapira vrata.

25.05.2017

V sredini iztekajočega se meseca je Glasbena Šola Avsenik pripravila javno obvestilo o zaprtju zasebnega glasbenega zavoda. Direktorica Brigita Avsenik se je za čas svojega življenja ves čas trudila obdržati zavod a se žal ni izšlo. Po njeni smrti tako Avsenikovi zapirajo vrata edinemu tovrstnemu glasbenemu centru v Sloveniji.

 

Izpis iz spletne strani Glasbene šole Avsenik:

 

Sporočamo vam, da bo Zasebni Zavod GŠ Avsenik s koncem šolskega leta 2016/2017 prenehal z delovanjem. Pouk se bo nadaljeval v okviru Glasbene šole Radovljica, kjer bodo tudi nadaljevali s poučevanjem glasbe Slavka in Vilka Avsenika. Dosedanji prostori ZZGŠ Avsenik bodo tako postali izpostava Radovljiške Glasbene šole, v okviru katere bodo svojo pedagoško dejavnost nadaljevali tudi nekateri dosedanji učitelji, s čemer bo vsem učencem Gorenjske regije omogočeno čim bolj nemoteno nadaljevanje  glasbenega izobraževanja.

 

Za učence štajerske regije se rešitev še išče, licenco za poučevanje Avsenikove glasbe  pa nameravamo podeliti našemu dosedanjemu ravnatelju, g. Mitji Mastnaku takoj, ko bodo za to vzpostavljene pravno-tehnične možnosti.

 

 

Razlog za zaprtje šole je smrt njene edine ustanoviteljice, Brigita Avsenik in dejstvo, da imamo v poleg širših družinskih obveznosti v zvezi s pojmom Avsenik, vsi tudi svoje poklicne obveznosti, kar nam, tako časovno kot tudi finančno,  ne omogoča nadaljevanja pedagoške dejavnosti. Ocenjujemo, da je naše aktualno družinsko poslanstvo ob vzdrževanju obstoječega predvsem ustvarjanje novega, poučevanje pa nameravamo že srednjeročno omogočiti vsem zainteresiranim javnim in zasebnim glasbenim šolam v Sloveniji in tujini, ki bodo izpolnjevale pogoje za pridobitev naše nepridobitne licence in s tem geografsko neomejeno omogočiti vsem učencem izpopolnjevanje tudi na tem glasbenem področju. S tem pa bo hkrati uresničena širša ideja, tako pobudnice razvoja poučevanja Avsenikove glasbe, naše mame, Brigite Avsenik, kot tudi njenih kreatorjev, Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika, katerih izhodiščna želja je bila, da ta glasba živi in se razvija naprej v ljudstvu, kateremu sta posvetila vso svojo življenjsko energijo, veselje in talent.

 

Družina Avsenik

 

12.5.201

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Arhiv novic

© 2016 by Muzika.