top of page

»Škandali«, na katere se bo treba navaditi!

Moramo si priznati, da živimo v času presežkov. To je čas, ko nas na policah ne čaka samo ena vrsta moke in ko nas v avtosalonih ne čaka samo ena znamka avtomobila. Šment, še celo Kristusovo cerkev si lahko vsak razlaga po svoje in verstev je skoraj toliko kot ljudi. Priznajmo, da imamo na izbiro mnogo več, kot je potrebno. In takšno izobilje, ki smo mu na žalost priča vsi, privoščijo pa si ga lahko zgolj nekateri, vodi v ležernost, melanholijo in apatičnost.

V takšnem svetu izobilja, kjer drugi, ki nimajo, le malokdaj presežjo kasto in stopijo stopničko višje, je težko iskati kreativo, težko je iskati napredek ali bognedaj vrnitev h koreninam.

To je čas, ki zelo godi t. i. škandalom. O njih v reviji Muzika bolj poredko pišemo. Potrebno si je priznati, da kljub temu, da do danes temu ni bilo tako, trendseterji ali tisti, o katerih govorijo skoraj vsi, postajajo prav glasbeniki »mehkejše« pop glasbe in narodno-zabavni ansambli. Tokrat pišemo prav o njih.

V tem pogledu se morda zgodovina celo nekoliko ponavlja. V zlatih časih narodno-zabavne glasbe so bile pevke izven odrov oblečene po zadnji modi. Frizure so bile celo pred takrat še jugoslovansko modo. Nekateri ansambli ali njihovi člani so res živeli na visoki nogi. Marsikdo je vozil za tiste čase skoraj nepredstavljivo drag avtomobil. Tu pa se je tudi končalo.

Danes smo šli še mnogo dlje. Danes s pomočjo medijev vsi izvedo vse še skoraj isti dan in »presežki« so precej večji in višji.

Tanja Žagar v pričakovanju otroka?

Pred pol leta smo v uredništvu s Tanjo Žagar pripravili zelo lep in srčen pogovor, kjer smo se lahko sproščeno pogovarjali tudi o prihodnosti.

»Če izvem, da bom mamica, to pomeni, da bo od jutri naprej moj nasmeh še bolj širok in še bolj žareč!:) Sodeč po moji mami, bom od tistega trenutka, ko to izvem, najsrečnejši človek na svetu! :) In če se pohecam z naslovi svojih pesmi, bi rekla, da bi v naslednjih dveh letih preživela veliko "norih noči", začutila še več "majhnih nežnosti", še večkrat zapela "hvala, ker si ob meni ti" in se še bolj zavedala, kako "tiho, tiho čas beži"... :)«

Tako je na vprašanje o materinstvu skozi prizmo naslovov svojih pesmi pomenljivo odgovarjala takrat, zgolj nekaj mesecev nazaj. No, do danes se je veliko spremenilo. Pred nedavnim je slovenski glasbeni svet dodobra pretresla novica o njeni nosečnosti. Opažena je bila na pregledu na ginekološki kliniki, spretni novinarji pa so hitro preračunali datume in napovedali njeno materinstvo. Tega Tanja do konca naše redakcije ni ne potrdila ne zanikala. Nekateri mediji so nato sodu izbili dno še z novico o ločitvi njenega menedžerja in njegovi selitvi k Tanji ter s tem o njegovem domnevnem očetovstvu.

Po poročanjih je torej končno znano. Tanja Žagar, ta čas zagotovo ena najbolj popularnih pevk domače estrade, ki se zelo rada »spoprime« tudi z domačo narodno-zabavno glasbo, naj bi to jesen postala mamica. Glede na to, da je šele na začetku svoje (pred)materinske poti, so nekateri mediji po našem mnenju preveč pohiteli z objavami o domnevni nosečnosti, še posebej pa z napletanjem zgodb okrog nje. Vsekakor v prvi vrsti Tanji Žagar čestitamo ob blagoslovu, ki to ne glede na vse vsekakor je, želimo ji predvsem zdravja, zadovoljstva in čim manj nespoštljivih novinarjev. Prav slednje je nekaterim vsiljivim medijem brez dlake na jeziku jasno povedala, v zadnjem času pa se je zavila v molk in o tej temi ne govori.

Naj bo na prvem mestu dobro počutje, skrbno načrtovanje prihodnosti in predvsem mir, sploh glede na čas, v katerem živimo.

Čuki in Jernej Tozon na udaru zaradi prirejanja glasovanja?

Druga izredna novica, ki je udarila sredi meseca aprila, je povezana s Čuki in predvsem z njihovim glavnim pevcem – ali na tem mestu bolje rečeno plesalcem – Jernejem Tozonom.

Še v prejšnji številki smo z Dejanom Vunjakom in Jernejem Tozonom pripravili Naslovno zgodbo, kjer smo veselo ugotavljalji, kako dobro naši muzikanti zastopajo naše barve pri obračanju peta v standardnih in latinskoameriških plesih.

Treba je priznati, da gredo ob spremljanju plesov v nedeljskem šovu Zvezde plešejo marsikomu kocine pokonci. Vsi estradniki so se zares predali delu na plesnem parketu; med tednom ogromno ur preživijo v plesnih dvorana

h zgolj zato, da bi Slovencem ponudili čim boljšo zabavo. V osnovi si res nihče ne želi izpasti iz šova, in kot je v naravi ljudi, pa če smo še tako netekmovalni, ni nikomur lahko izgubiti.

Ob enem izmed nedeljskih nastopov se je točno to primerilo čuku Jerneju Tozonu. Izpadel je, ker naj bi dobil najmanj glasov. Glede na samo popularnost skupine Čuki in njega samega seveda tega ni nihče pričakoval. Ravno zato so nekateri mediji in novinarji spet pohiteli s preračunavanjem. Matematika se je kaj hitro izšla, ko so ugotovili, da Čuki odhajajo na križarjenje. Osemdnevno križarjenje s skupino Čuki na križarki Costa Fascinosa se je zgodilo ob koncu meseca aprila. Zagotovo je na mestu vprašanje, kako naj bi se ob tem potovanju Jernej Tozon pripravljal in dejansko tudi zvadil nastop skupaj s soplesalko Jagodo Batagelj. No, mi smo se ob vseh namigovanjih o prirejenem glasovanju in namernem izstopu Jerneja Tozona iz šova Zvezde plešejo po odgovore napotili k Čukom. Jože Potrebuješ je nemudoma odreagiral in demantiral vsakršna namigovanja.

»Govorice, da naj bi Jernej in Jagoda zrežirano oz. namerno izpadla iz šova Zvezde plešejo zaradi igranja Čukov na križarki po zahodnem Sredozemlju, so povsem neosnovane. Vemo, da sta se ves čas oba zelo trudila, in čeprav Jernej načeloma ni tekmovalen tip človeka, sta upala, da bosta lahko svoj trud in plesne veščine kazala čim dlje in čim večkrat.

Kot dokaz o resnosti Jernejevega plesnega udejstvovanja naj navedem tudi to, da si Čuki nismo upali obljubiti niti enega nastopa ob nedeljah v marcu, aprilu in žal celo v maju. Tako pač je. Mislimo, da je Jernej zelo dobro opravil svojo nalogo in smo ponosni nanj. Sicer pa boste Jerneja in Jagodo lahko občudovali v našem najnovejšem videospotu Ruzak, kjer morda spet izvedeta znameniti “lift” iz Dirty Dancinga.«

Kot dodatni dokaz so uredništvu Muzike Čuki predložili kopijo letalske karte, iz katere je razvidno, da je Jernej priletel na križarko v Neapelj en dan kasneje (v ponedeljek). Vsak, ki je spremljal šov zvezde plešejo, se bo dobro spomnil presenečenega izraza na Jernejevem obrazu ob koncu glasovanja. Takšnih reči ne zmorejo zaigrati niti najboljši igralci in po našem mnenju tega tudi Jernej ni sposoben.

»Škandali«, na katere se bo treba navaditi!

Kot rečeno uvodoma, so glasbeniki, o katerih v reviji ves čas poročamo, postali pravi trendseterji. O njih se vse več piše in govori tudi drugod. Če se poroči modrijan, to ni enako, kot če se poroči kdo drug. Če vozi škodo Avsenik, to ni enako, kot če vozi škodo vaš sosed. To so novice, o katerih želijo poročati vsi, ker od tega namreč živijo. Dejstvo je, pa če nam je to všeč ali ne, da tudi brati želijo vsi prav takšne novice. Zanimivo je, da novica o Damjanu Murku dobi več ogledov kot kakšna izjemno pomembna politično ali gospodarsko vezana tema. Ob vsej tabloidnosti poročanja je seveda včasih kar težko ločiti zrno od plevela in kaj hitro se ob dejstvu, da so ljudje venomer lačni iger, vdamo senzacionalističnim naslovom. Premami nas gola ženska. Še mnogo bolj pa nas premami Darja Gajšek z golo resnico in v vsej svoji blaženosti.

Namen tokratne Naslovne zgodbe nikakor ni negativno poročanje o akterjih, navedenih v tem članku. Namen je opozoriti na to, da bo tega čedalje več in da je vedno potrebno preveriti vse plati zgodbe, da pa je seveda ob vsem tem potrebno ohraniti vsaj kanček dolžnega spoštovanja do zasebnosti vpletenih. Ne glede na prodane enote se pri Muziki vedno a priori postavimo na stran naših muzikantov. Ker se morda bolj kot drugi zavedamo, kako težek je glasbeni kruh in da so v osnovi tudi glasbeniki krvavi pod kožo.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page