top of page

Prvi smo pravilno napovedali! Tanja Žagar bo mamica!

Zdaj je končno znano. Tanja Žagar, ta čas zagotovo ena najbolj popularnih pevk domače estrade, ki se zelo rada "spoprime" tudi z domačo narodno-zabavno glasbo, bo to jesen postala mamica. Kljub temu, da je čudovita nosečka šele na začetku svoje materinske poti so nekateri mediji že pohiteli z objavami o nosečnosti. Vsekakor v prvi vrsti Tanji Žagar želimo predvsem zdravja, zadovoljstva in tudi miru nespoštljivih novinarjev. To je denimo nekaterim vsiljivim medijem brez dlake na jeziku tudi jasno povedala.

V uredništvu Muzike smo se z Tanjo pogovarjali že ob koncu lanskega leta in temi materinstva spoštljivo namenili dobršen del zgodbe. Takrat se je na njo že pripravljala. Preberite ga v spodnjem arhivskem dodatku, kjer ga objavljamo v celoti.

Tanji Žagar, njenemu partnerju ob spočetemu novemu življenju iz srca privoščimo vsega dobrega!

Tanja Žagar je predlani v ljubljanski Hali Tivoli praznovala deset let samostojne kariere. Letos se je v Tivoli vrnila in s spektakularnim koncertom slavila 20 let glasbene poti. S svojo 9-člansko instrumentalno skupino, v kateri je osrčje sestavljala skupina Avantura, in s tremi spremljevalnimi pevkami je pripravila vrhunski koncertni dogodek, ki bi ga mirne duše lahko primerjali z drugimi svetovnimi šovi.

Prav vsako skladbo, ki jo je izvedla je kot prva plesalka tudi odplesala. Mystique show group, Jaydance studio in plesalci Gregorja Cesarja pa so celoti dali še večjo moč. Za dovršeno kostumografijo ( preoblekla se je namreč kar 9krat), je poskrbel njen dolgoletni kostumograf in soplesalec šova Zvezde plešejo Matevž Ogorelec. Kot edina slovenska izvajalka, ki ji je uspela preobrazba iz članice najstniške dekliške skupine v samostojno izvajalko, je Tanja svojo 20. obletnico tako tudi izpeljala. Samostojno in brez posebnih gostov. V dobre dve uri trajajočem šovu je predstavila nekaj novih pesmi z aktualnega albuma »Carica« in zapela tudi svoje velike uspešnice. Po koncertu, ki se je zaključil stoječim aplavzom in Tanjinim povabilom na tretji tradicionalni koncert prihodnje leto smo se s Tanjo pogovarjali o tem kako njene oči vidijo svet iz odra.

Zelene oči marsikaj zakrivajo …

Skrivajo se takšne in drugačne želje,fantazije,sanjarjenja,upi, razmišljanja... skrivajo se zgodbe, ki ostajajo samo v mojem srcu, ker jim je tam najlepše. Skrivajo pa se tudi nekatere bolj žalostne, grenke in boleče izkušnje, ki pa mojim očem prav tako ne vzamejo žara, saj mi tudi v takšnih trenutkih moja volja do življenja in optimizem, ki je vedno z mano, pomagata ta žar obdržati :)

Izpolnjeni trenutki …

Najbolj me izpolnjujejo trenutki, ki jih preživim s svojimi najdražjimi. Pa čas, ko sem s svojimi učenci v Glasbeni šoli Logatec, kjer mi je že trinajsto leto lepo. Izpolnjuje me branje knjig, urejanje moje visoke grede, dolgi sprehodi, ogledi filmov v kinu, pisanje dnevnika, moja potepanja za nosom…

Solze …

Moje delo prinaša veselo, dobro vzdušje in pozitivno energijo. Glasba, ki jo izvajam je namenjena zabavi, plesu, druženju, sproščenosti... in tu res ni prostora za solze. Vsaj za solze žalosti ne! Tiste, ki pritečejo zaradi posebno lepih občutkov, ganjenosti, čustev, te pa ste lahko videli že tudi pri meni. Sicer pa tudi dosti jokam. Tezko se zadržim, pravzaprav se solz niti ne trudim zadrževati, saj to še bolj boli. Hudo mi je, ko začutim, da je nekdo v stiski zaradi družbe, ki ni pripravljena sprejemati drugačnih od sebe, ko začutim, da nekdo hrepeni po sprejetosti, po ljubezni ali prijateljstvu, da o otrocih, ki ne živijo brezskrbnega, srečnega otroštva, ki bi si ga zaslužil vsak otrok, sploh ne govorim. Ko razmišljam o tem zadnjem se še bolj zavedam kaj pomeni imeti srečo v življenju. To, da imam takšna starša kot ju imam. Nisem si ju sama izbirala, pač se je zgodilo, da sem prav jaz - prav njun otrok. To, da sta mi s svojo neizmerno ljubeznijo, srčnostjo in predano vzgojo dala čudovito in neobremenjeno otroštvo,ki se ga tako rada spominjam, ni samoumevno. Marsikateri otrok živi popolnoma drugače in se prav zaradi tega razvije v popolnoma drugačno osebo,kot bi se sicer,če bi imel starša kakršna imam jaz. Velikokrat pa pri meni tečejo tudi solze sreče. Ko vidim, da je nekomu zaradi dela, truda, volje nekaj uspelo. To navdihuje tudi mene!

Otroške sanje …

Moj oče se že vse življenje amatersko ukvarja z glasbo. Kot mala deklica sem ga občudovala, ko je igral in ko je doma vadil sem bila vedno ob njem in ga z radovednostjo opazovala. Imela sem pet let, ko nekega dne oče pride domov in jaz mu rečem, da imam zanj presenečenje. Vklopim njegovo klaviaturo in mu na svoj nacin zaigram skladbo "Spanish eyes". Bil je šokiran in vprašal me je kdaj sem se to naučila. Jaz pa sem mu rekla:"Veš ati, jaz igram, ko tebe ni doma". Istega leta smo odšli na sprejemni preizkus v glasbeno šolo, kjer sem prvo leto obiskovala glasbeno pripravnico, pri šestih letih pa sem se začela učiti igrati klavir.Od takrat sem za klavirjem tako uživala, da sem komaj čakala na svoje nastope v glasbeni šoli, prav tako so morali moje klavirske koncerte poslušati tudi vsi, ki so prišli k nam domov na obisk:) Sem pa pri petih obiskovala še plesno šolo in sem sanjala o tem, da bom plesalka, pa z velikim zanimanjem sem po tv spremljala umetnostno drsanje in si predstavljala na ledu sebe, od nekdaj pa sem govorila tudi, da bom učiteljica. Kot osnovnošolka sem kot otroški maneken sodelovala na nekaterih modnih revijah in se navdušila tudi za to, a se je mati narava odločila, da me raje prepusti glasbi, dodatne centimetre pa podari komu drugemu hehe!Vsa leta sem bila v šoli pri dramskem krožku, pri osmih letih pa sem na RTV Slovenija uspešno opravila avdicijo in tako vse svoje osnovnošolsko obdobje snemala radijske igre in pravljice, kjer sem posojala glas raznoraznim pravljičnim junakinjam pa tudi junakom :)Ja,ja že takrat se je moj glas odlično obnesel tudi v kakšni fantovski vlogi in nikoli ne bom pozabila večera,ko so me iz radia klicali in mi povedali,da me v kuverti čaka besedilo za novo vlogo. Predno sem se odpravila po kuverto mi je mama v hecu rekla "Tanjči, le glej da ne boš kakšen Jaka"! Pridem na RTV,odprem kuverto, notri pa piše: Tanja Žagar -vloga Jaka!:):)Domov sem tekla kot navita, saj sem komaj čakala,da mami povem, da sem Jaka!:):)

Praznik je darilo …

Praznike imam zelo rada!Ne le božične,ampak vse! Obcutek imam, da smo v času praznikov ljudje bolj povezani, da je med nami drugačna, bolj pozitivna energija, več se družimo, tista distanca, ki jo je sicer občutiti, se kar nekako izgubi. To mi je vsec. Bozic sem vedno preživljala z družino, spremenilo se je le to, da sem že kar nekaj let gostiteljica jaz. Z velikim veseljem pripravim božično večerjo in spečem potico. Darila pa so pri nas uporabna. Od rokavic, nogavic, kap, šalov, jaz se zelo razveselim kakšne knjige, dobra ideja za praznično darilo je tudi vstopnica za kakšen koncert, predstavo... ali pa kakšna domača dobrota, ki si jo izmenjamo s prijatelji.Domaci piškoti, marmelada, pecivo... Skratka darila so pri nas bolj zato, ker ima odvijanje le teh prav poseben čar ;)

20 letnica z 20 letnico kariere …

Oboje! :) Oziroma takole - Pevka z dvajsetletno kariero, ki pa jo vse skupaj še vedno tako navdušuje in motivira, kot bi bila dvajsetletnica na začetku kariere haha!

Materinstvo …

Če jutri izvem, da bom mamica to pomeni, da bo od jutri naprej moj nasmeh se bolj širok in se bolj žareč!:) In sodeč po moji mami bom od tistega trenutka, ko to izvem, najsrečnejši človek na svetu!:):) In če se pohecam z naslovi mojih pesmi bi rekla, da bi v naslednjih dveh letih preživela veliko "norih noči", začutila še več "majhnih nežnosti", še večkrat zapela "hvala, ker si ob meni ti" in se še bolj zavedala kako "Tiho, tiho čas beži"... :)

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page