top of page

Čuki iščejo novega člana! Vinko se poslavlja.

Skupina Čuki, ena najbolj iskanih in priljubljenih glasbenih skupin v Sloveniji, je pred veliko prelomnico. Po skoraj 30-ih letih sodelovanja z Vinkom se basist, sedaj ko odhaja v pokoj poslavlja tudi od aktivnega igranja pri Čukih. Ustanovni član Vinko Cankar je pustil pri Čukih velik pečat vsi pa ga bomo pomnili po uspešnici Poletna.

Čuki so svojo glasbeno pot začeli leta 1989. Ustanovni člani so bili Jože Potrebuješ, Marko Vozelj, Vinko Cankar ter Marjan Malovrh (leta 1988 so že imeli nastope kot trio brez Marka Vozlja). Leta 1990 so izdali svojo prvo kaseto Na licu bela solza, leto pozneje pa kaseto Rdeča mašna. Obe kaseti sta izšli v zlati nakladi.

Leta 1992 je bilo za Čuke prelomno. Uspeli so s skladbo "Krokodilčki" in posneli videospot. Pozneje so posneli še skladbe "Vsepovsod ljubezen", "Ta vlak", "Poletna" in "Hugo". Leta 1995 so posneli velik hit "Kavbojci in Indijanci", videospot je režiral Branko Đurić - Đuro.

Leta 1998 je skupino zapustil klaviaturist Marjan Malovrh in Jože Potrebuješ je k skupini povabil svojega bratranca Matjaža Končana. Istega leta so posneli svojo prvo oddajo Čuk TV - veliki šov, ki je vseboval vse njihove dotedanje videospote in veliko igralnega programa, kjer so člani dokazali, da so tudi dobri igralci.

Sledile so še pesmi "Štorklje" in "Hozntregarji". Leta 2000 so posneli kaseto z narodnozabavno vsebino z naslovom Narodni Čuki. Prav tako so istega leta posneli "Ferrari polko", pri kateri je sodeloval športni komentator Miran Ališič.

Leta 2003 so posneli pesem "Komar", pri kateri je sodelovala Pika Božič, prav tako so istega leta posneli muzikal Božič s Čuki. Leta 2004 so posneli uspešnico "Hubba Bubba" in istoimenski videospot. Leta 2005 so posneli pesem "Ena po domače", leta 2006 so posneli videospot "Pancer Tanc", pozneje pa poletni hit "Mi gremo pa na morje". V oddaji Spet doma pa so predstavili pesem "Gremo gor v hribe".

Novejša zgodovina zadnjih desetih let je bolj ali manj znana. Dejstvo ostaja, da so se Čuki kot eden redkih ansamblov uspeli približati množicam v večih generacijah. Obožujejo jih otroci, poslušajo in plešejo na njihove pesmi najstarši. Delno lahko tudi Čuki "okrivimo" za preporod slovenske narodno-zabavne glasbe po letu 2000.Vinku želimo doživet pokoj in da mu dela ne bi nikoli zmanjkalo.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page