top of page

Slapovi spet skupaj!

Po desetih letih, ko so uradno končali svojo pot, so se v minulem vikendu na odru spet skupaj postavili, danes že lahko rečemo, legendarni Slapovi. Skupina, ki je obnorela staro in mlado pred desetletjem in še več je spet delila nekaj tistega neminljivega, nekaj tistega, kar smo od njih vedno radi slišali.

Slika, ki jo je objavila Urška Klobučar, pevka ansambla Petra Finka je zagotovo vredna zlata! Urška, je tako kot številni ostali glasbeniki slavila prav poseben praznik. V večeru, ko so na oder ponovno stopili, skupaj zapeli in zaigrali Slapovi ni bil navaden večer. Slavilo se je 50. rojstni dan Jožeta Skubica. Pevec Slapov je kakopak na svoje slavje povabil tudi preostale člane skupine Slapovi. Zaenkrat ni znano ali so pred samim abrahamom Slapovi na skrivaj opravili kakšne vaje ali je šlo za povsem spontano dejanje. Zagotovo ostaja dejstvo, da uradno Slapovi še vedno ne delujejo in se snidejo ter zaigrajo zgolj ob posebnih priložnostih kakršna je bil Jožetov abraham.

Vsem zbranim se je zagotovo naježila koža, ko so jih v živo ponovno slišali.

Skupina Slapovi, so končali delovanje leta 2007 in tako zaključil 15. letno delovanje, ki so začeli leta 1992. V tem času so si nabrali kar zajeten kup raznih nagrad po festivalih. Danes mladi in starejši glasbeni izvajalci, zelo radi preigravajo melodije SLAPOV in jih je dejansko prav prijetno slišati. No, kakor je rekel nekoč Jože Skubic:

"Ko govorimo o Slapovih, smo se sami vedno naslavljali “Skupina Slapovi”. Sicer za to nimam pravega odgovora, vendar se je tako ime prijelo, tako med mediji kot med ljubitelji domače glasbe. Kar se tiče dejavnosti v glasbi, sem leta 2007 ob poslovilnem nastopu Slapov v oddaji Na zdravje tudi sam prenehal z glasbo kot izvajalec; koliko časa bo še tako, ne vem. Kot avtor sem se bolj resno vključil v projekt ansambla Narcis, kjer sem poskrbel za glasbo. Skratka, stvari so odprte, morda še nisem rekel zadnje besede".

Jože Skubic torej še ni rekel zadnje. Ali to pomeni možnost, da se tudi na pravih odrih spet pojavijo Slapovi pa ostaja sladko vprašanje, kjer odgovora vsaj zaenkrat še ne moremo podati.

O samem praznovanju in o občutkih ob ponovnem snidenju Slapov, z Jožetom Skubicem pripravljamo obširen intervju v naslednji številki.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page