top of page

100 poročnih parov na Noči Modrijanov!

Noč Modrijanov - noč 100 poročnih parov – noč ljubezni ...

Kakor nikoli ni pozabljen prvi pogled, prvi poljub, zasnubitev, poročni DA, ne bo pozabljena Noč Modrijanov 2016. Zgodila se je točno takšna kot se je morala. Točno takšna kot smo si jo želeli. Točno takšna, da človek, ki je bil zraven drugemu, ki ga ni bilo ne bo uspel nikoli in nikdar razložiti, še manj pa naslikati občutkov in doživetij, ki jih lahko doživimo samo tam in v tistem trenutku.

„Ne morem verjeti! Koža se mi je naježila. A res?!?!? Jooooj. Zlati ste …“

Takšni so bili odzivi, ki smo jih poslušali pred Nočjo Modrijanov, ko smo izbirali in na koncu izbrali 100 poročnih parov revije Muzika. Na koncu se je izšlo tako, da smo celo malo več kot 200 ljubezni polnih oseb popeljali na dvodnevno avanturo. V bistvu kar tridnevno ker je nekatere v sredo čakala še generalka. Več kot 100 poročnih parov se je zavrtelo na čudovitem odru noči Modrijanov ob spremljavi najboljših izvajalcev slovenske domače glasbe.

V uredništvu smo zelo veseli, da se je na naše povabilo prijavilo tako veliko število parov. Prav vseh nismo uspeli povabili in si želimo, da se z njimi srečamo ob kakšni drugi priložnosti. Tisti, ki so bili z nami so bili, kljub temu, da jih je družila ljubezen zelo različni. Med pari so bili takšni, ki bodo pravo poročno noč šele doživeli. Ples na Noi Modrijanov je pomenil neponovoljivo izkušjno in želimo jim da bo tudi prava poročna noč čudovita. Med pari so bili takšni, ki so se poročili šele pred kratkim. S seboj so imeli še celo ista oblačila. In v enako čudoviti poročni obleki so zaplesali na odru ter podelili svojo ljubezen med tisočere v dvorani. Med pari so bili tudi takšni, ki so poročo – tisto pravo doživeli v povsem drugih časih. V časih ko Modrijanov, ko revije Golica in še marsičesa ni bilo. To so pari, ki so poročeni že več deset let, nastarejši par pa je pred kratkim praznoval celo 55 častitljivih let poroke.

Vsak par posebej je na odru izžareval posebno energijo, skupaj pa je sto parov, ki jih je revija Muzika izbrala in na Noč Modrijanov popeljala brezplačno med ljudi podelilo eno veliko sporočilo. Sporočilo ljubezni, ki pomeni, da se je v življenju vredno truditi. Truditi se je vredno za ljubezen, truditi se je vredno za dobro voljo, vredno se je truditi tudi za to, da med druge delimo dobro. Le-to se nato z dobrim tudi vrača. Točno to so pokazali tudi Modrijani. Snovalci Noči Modrijanov 2016.

V dobre tri ure in pol so Modrijani uspeli spraviti delo dveh let. Skupaj z več kot sto člansko pripravljalno ekipo producentov, soorganizatorjev, tehnikov, drugih delavcev in inspicerjev je oder komaj prenesel težo programa. Tudi sveto pismo ni lahka knjiga. In svetopisemsko zgodbo prezrcaliti v današnje čase in jo s pomočjo slovenske pesmi, športa, izročila, tudi politike postaviti na oder ni lahka naloga. Zahteva vse zgoraj naštete in nemalo sredstev.

Modrijanom je to uspelo ob pomoči tisoč drugih nastopajočih. Drugače ne bi moglo biti, saj bi sicer ne uspeli zgodbe povedati v celoti. Ravno zato je lahko samo takšna oseba, ki živi v temi a vidi vse, povedala zgodbo o stvarjenju sveta. Zgodbo iz teme v svetel svet. Slepa deklica Mia Koritnik je Noči Modrijanov dala nekaj kar na odru ni mogel dati nihče. Kljub temu, da ne vidi je verjetno še bolj začutila, da slovenska pesem združuje vse sfere. Čutila je, da Noč Modrijanov ni samo koncert, da je pravzaprav vse kar smo. Da je Noč Modrijanov več kot umetnost čarovnije, več kot umetnost cirkusa, več kot umetnost glasbe …

Videla je dobro. In videla je da se Noč Modrijanov ne da primerjati z nobenim koncertom drugih izvajalcev domače glasbe. Vsak želi pokazati le najboljše in Modrijani tukaj ne izstopajo. Spet so nam želeli prikazati nekaj novega, nekaj drugačnega, nekaj lepega, nekaj kar na odru še nismo videli in nekaj kar nas bo napolnilo z dobro voljo. In spet jim je zelo dobro uspelo.

Noč je verjetno Modrijane izčrpala. Ampak ker jih poznamo vemo, da jih oder in občinstvo pred njim vedno tudi napolnita. Zato Noč Modrijanov še ni rekla zadnje. In naslednja, pa kadarkoli že bo, bo spet takšna kot ni bila še nobena. Neponovljiva kot Modrijani sami. Srečni smo ker smo živeli v času Avsenikov, ker smo živeli v času Slakov. Srečni smo ker živimo v času Modrijanov.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page