top of page

Spominjamo se leta 2016. Druga tretjina je bila zelo pestra!

V drugi tretjini leta 2016 smo se spomnili enega in edinega Brendija in preverili kako daleč od drevesa pade jabolko. Slavili smo abrahama z legendarnimi Alpci, prvi povabili na Noč Modrijanov 2016 in kot prvič na naslovnico postavili odlične mlade Avsenike.

Maj 2016

Majska izdaja revije Golica slavi in se poklanja enemu najboljših ansamblov vseh časov! Alpski kvintet slavi 50 let. Osem strani zgodb in še neobjavljenih fotografij kariere alpcev vas čaka v aktualni reviji Golica. Čakajo vas osebne redstavitve vseh članov in med drugim tudi slavna Jožeta. Jože Burnik in Jože Antonič!

V novi izdaji tudi nove Navihanke. V prejšnjem mesecu so se poslovila kar tri ustanovne članice - Maša, Jasmina in Sonja. A Navihanke niso razpadle, so pa popolnoma prenovljene.

Kdo je dejanski zmagovalec festivala Slovenska polka in valček. Reviji Golica je uspelo nemogoče. Tekmujoči ansambli so se ocenili med sabo in rezultati so zelo presenetljivi!

Katera bo Narodnjakovo dekle 2016? Vi odločate. Kandidatke in glasovnice vas čakajo v aktualni Golici.

Junij 2016

Razpisali smo se o Avsenikovi in Brendijevi zapuščini.

Spregovorila sta Dejan Vunjak in prvič v tem smislu o svojem dedku tudi Sašo Avsenik. Kje so njune podobnosti in razlike z legendarnima predhodnikoma ! Ujeli smo njune najbolj globoke značajske in siceršnje podobnosti in razlike. Svoje sta k naslovni zgodbi dodala tudi dva ki jih najbolj poznata: Alfi Nipič in Dušan Zore.

Ste vedeli, da je janez Per, vodja Alpskega kvinteta večkrat spal s klarinetistom kot pa s svojo ženo!!

Predstavljamo narodnjakovo dekle leta 2016. Že petič smo odlšli po Slakovi poti in se spraševali zakaj na njej ni več muzikantov. Dobili smo novega državnega prvaka na diatonični harmoniki in odgovorili na vprašanje ali je domača glasba res na razprodaji!

Julij 2016

Mineva leto dni odkar je odšel Slavko Avsenik. V reviji vas čaka pogled muzikantov na prvo leto odkar je odšel kralj.

Po zahrbtni bolezni je nenadoma odšel tudi mladi Vagabund Timotej Smole! Njegovi najboljši prijatelji glasbeniki so pomagali pripraviti prav poseben In memoriam članek.

V Julijski Golici vas čaka tudi strokovna ocena vseh nastopajočih ansamblov iz Večera viž v narečju, ki je potekal v Škofji loki in analiza in strokovna ocena srebrnega festivala Vurberk 2016. Žirija s predsedujočim Tomažem Tozonom nam je vse zaupala! Irena vrčkovnik, Die Mooskirchner in legendarni Ivo Mojzer tudi!

V novi izdaji žal poročamo tudi o krajah v narodno-zabavni glasbi. Tokrat so na udaru harmonike. V svetu harmonike se soočajo z veliko dilemo. Poslej bomo očitno imeli kar dvoje državnih tekmovanj harmonikarjev.

Še mnogo je zgodb, ki jih je zabeležilo naše uho in oko zato vabljeni v senco in k prebiranju najnovejše izdaje revije Golica.

Avgust 2016

Poroka je prestavljena – zrli so smrti v oči – preberite najbolj osebno predstavitev ansambla doslej! V idilični vasici na skrajnem vzhodu in zadnjem hribčku Slovenije smo preživeli nekaj uric z odličnim ansamblom Saša Avsenika. Člani so nam zaupali skrivnosti, ki jih doslej niso delili še z nikomer.

Omogočimo vam brezplačen vstop na Noč Modrijanov 2016 - čim prej izpolnite prijavnico v reviji. Število mest je omejeno! Ste poročeni? Nameravate v zakonski stan skočiti v kratkem? Če še hranite vašo poročno obleko potem boste lahko zasijali na Noči Modrijanov 2016 tokrat prav vi!

Je Manca Špik s Kvatropirci razočarana? Je Saša Lendero padla dol? Kmetije ne bo vodila! So poslušalci domače glasbe manj inteligentni? Objavljamo članek in komentar, ki je razburkal slovensko narodno-zabavno sceno.

Na vse smo odgovorili v novi Golici in pripravili strokovno oceno vseh nastopajočih ansamblov iz festivalov domače glasbe. Tokrat se posvečamo festivalu v Marija reki. Ocenili smo in izpostavili tudi marsikje podpovprečno delo zvokovnih mojstrov.

V reviji vas čakajo tudi najbolj odštekane zgodbe ansambla Jureta Zajca. So za plakatom nagi? Objavili smo vse o letošnjih dežurnih zmagovalcih Murnih, Ravbarjih in ugotovili, da je Bojan Lugarič izredno strog šef!

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page