top of page

Spominjamo se leta 2016. Prva tretjina

Pripravili smo pregled leta 2016. V prvih štirih mesecih se je v slovenski domači muziki zgodilo mnogo žalostnih in tudi veselih zgodb! Preverite v spodnjem pregledu izdaj, ko je bila Muzika še Golica.

V uredništvu hranimo vse edicije, ki jih je moč tudi naknadno naročiti.

 

Januar 2016

Poslovili smo se od kralja domače glasbe - poslovili smo se od kraljice ljudskih srce Simone Weiss! Za vedno je odšel tudi legendarni član Alpskega kvinteta Jože Antonič! Vse kar se je zgodilo v minulem letu so opisali in s pomočjo Ivana Sivca pripravili prvo narodno-zabavno inventuro! Dodali so tudi lepe želje vseh vaših najljubših ansamblov in pogled v prihodnost z najboljšimi vedeževalci!

Februar 2016

Fantje z vseh vetrov so se vrnili v velikem slogu in še boljši kot prej! Zakaj so se vrnili in kaj vse še želijo narediti izveste v novi reviji Golica, kjer vas čaka tudi legendarni citrar Miha Dovžan in kvintet Gorenjci!

Narodno-zabavni babyboom se nadaljuje - dojenčke so povili Gadi, Vesele Štajerke, Bitenci in Naveza! Ob valentinovem se sprašujemo kako v razvratni narodno-zabavni glasbi zveza sploh preživi – poiskali so tri pare, ki praznujejo Valentinovo prav vsak dan. V rubriki Odštekano ugotavljajo, da so imeli Mladi Gamsi izjemno burno otroštvo!

Marec 2016

V tokratni izdaji revije Golica se posvečajo ženskam! Na naslovnici vas čakajo Nika Dodig, Mina Pal, Ljubica Špurej Jazbinšek in Maja Oderlap. Goličine ženske so z domačo glasbo povezane bolj kot katerakoli druga. Vsak dan nas z njo zbujajo in zvečer pospremijo v sanje. O štirih dekletih so povedali vse kar vedo in vse kar so jim zaupali njihovi partnerji in sodelavci.

Tudi v tokratni številki se žal poslavljamo od velikega človeka in ljudskega godca. Mentor Milan Belec - vrli Prlekje odšel v iztekajočem se mesecu. Pomlad je pred vrati in naše pevke že "švicajo". Kje in kako izveste v novi izdaji. Na štirih straneh pišejo o ponovni združitvi legendarnega ansambla Marela. Katera opravila nas čakajo na vrtu in kako lahko kar sami vzgojimo semena poročajo agronomi, vedeževalka Miša pa je pripravila povsem nov pomladni horoskop.

Predstavljajo štiri sexy mačke M.J.A.V. in izjemen zajtrk Lojzeta Ogorevca. V reviji vas čakajo tudi informacije o Noči Modrijanov in vsi preostali razpisi za letošnje festivale.

April 2016

Aprilska izdaja revije Golica se posveča humorju, ki danes izginja. Na naslovnici Vas tokrat pozdravlja legendarni Franc Košir, trobentar in humorist Ansambla bratov Avsenik.

V Naslovni zgodbi vas čakajo še Jaka Šraufciger, Tone Fornezzi - Tof, Mito Trefalt - Košnikov Janez, Klobasekov Pepi in številni drugi, ki so zaznamovali in tlakovali pot pravemu humorju v domači glasbi.

Tone Rus, ki je končno upokojen zelo težko sedi na dveh stolih, pevec Novih spominov Jože Mihec pa poje brez jajc! Razkrivamo kateri ansambel je najbolj vreden zaupanja, pišemo pa tudi o ansambluSmeh, Slovenskih zvokih, »prevcanju« v Planici in mladih Poljanških.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page