top of page

Golica je dobila novo ime


Bralke in bralci, tokratni uvodnik je nastajal v zagotovo enem od najbolj stresnih časov, kar jih pomnim. Vsi ljudje tako ali drugače občutimo osebne stiske, imamo osebne težave, o katerih ne govorimo. Te reči je praktično nemogoče pozabiti tudi, ko si v službi ljudi, ko moraš poskrbeti za dobro voljo, ko moraš ljudem pokazati dobro. Včasih je res izjemno težko. V teh trenutkih smo hvaležni ljudem, ki so nam blizu, ljudem, ki razumejo naše težave in so brezpogojno pripravljeni pomagati.

Srečen sem, ker imam takšnih ljudi ob sebi veliko. Ena še posebej izstopa. Ko smo ljudje v nekem cilju povezani, ko imamo skupne želje, smo sposobni premikati gore in takrat se lahko zgodijo čudeži. Verjetno nam drugače ne bi uspevalo biti tukaj. Tukaj smo zato, ker želimo glasbi dobro in ker želimo vsem, ki imate glasbo radi, čim več povedati in vas, kljub včasih nemogočim razmeram, vendarle razveseliti. To nas žene naprej in to je na koncu naše največje plačilo.

Revija Golica je nastala kot podaljšek televizije Golica pred dobrimi šestimi leti. V pravljičnem sedmem letu smo in že dve leti plujemo pod svojo zastavo. Zelo smo veseli, da nas v tem razburkanem medijskem času opazite in preberete. Vsako dete pa enkrat začuti dolžnost, da se povsem osamosvoji. Da skoči iz gnezda in odleti v svet.

Vsako dete to mora narediti in vsaka mati to mora dopustiti. Takšen je zakon narave. In ker po teh zakonih dejansko živimo vsi, se je to zgodilo tudi nam. Skočili smo iz peskovnika, kjer smo se igrali še prejšnji mesec, in poleteli iz svojega gnezda. Verjetno nam na začetku ne bo lahko, ampak – roko na srce – komu pa je že prvič povsem lahko? Zato na tem mestu izrekam največjo zahvalo televiziji Golica za vso podporo, ki jo je reviji nudila doslej, in si želim, da bi tudi v prihodnje vedno našli pot eden do drugega.

No, in tukaj pridemo do vprašanja, čigava sploh je MUZIKA. Na to vprašanje bi najlažje odgovoril z vprašanjem: Čigava je Golica? Pa še enega imam: Čigava je V dolini tihi? Je res Golica samo Avsenikova? Je res V dolini tihi samo Slakova?

Trdno sem prepričan, da temu ni tako! Golico je Avsenik skomponiral za nas! Golico so Avseniki dali vsem. Povsem enako lahko zaključimo pri Slakih. Točno to in samo to je dejansko pravi namen glasbe oziroma rečeno po naše – muzike! Muzike si, ker gre za termin, nihče ne lasti, po drugi strani pa si jo čisto malo lahko lasti čisto vsak izmed nas! Od vseh je in narejena je bila za vse, ki jo želijo poslušati, gledati in zdaj tudi brati.

Revija Muzika pomeni samo nadaljevanje ene zelo dobro utrjene poti, ki jo hodite z nami že sedmo leto. Želim si, da bi nas bilo na tej poti vsak dan več in da se v tej družbi popotnikov nihče ne bi čutil nezaželenega.

Hvala vam, bralke in bralci, za vso podporo in še na mnoga skupna leta!

Domen Hren, urednik

 

Prebrali ste zgolj nekaj odstotkov celotnega članka. Postanite naročnik revije Muzika in najceneje berite vse zgodbe domače glasbe.

Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page