top of page

Čudeži obstajajo!

Bi lahko bilo še slabše? Ja – lahko bi ostali brez božičnega čudeža!


Lahko bi bilo še slabše. Če vprašate mene, to ni bilo najslabše leto v mojem življenju. Leto prej bi lahko označil za še slabše. Seveda vsak doživlja različne tragedije drugače in sploh se ne slepim, da se boste strinjali z mano. Zame osebno je bilo leto 2019 slabše kot leto 2020. Čeprav v isti sapi priznavam, da letos prav dosti pohvaliti ne morem.Ampak življenje je treba gledati z vedre strani. Sam sem precej velik optimist in v vsaki stvari, če je to le mogoče, iščem pozitivne stvari in priložnosti. Koroni sem mi je za zdaj uspelo dobro ogniti in v celem letu je moja aplikacija Ostani zdrav zabeležila le en stik s pozneje okuženo osebo. Pa še ta je bil bojda tako kratek, da se niti aplikacija ni »sekirala«. Tudi v poslovnem smislu se ne mislim sprenevedati. Bilo je pravzaprav odlično. Mnoge revije so v tem času beležile velike upade v prodaji in sklepanju naročniških razmerij. Mi po drugi strani smo razmerja povečali.
Da je torej lahko korona tudi priložnost, smo si dokazali kar sami, prav tako pa so to med letom dokazali številni glasbeniki, ki so vmes našli nove poslovne poti. Pred tem letom si res nisem predstavljal, da lahko harmonikar prodaja nagrobne spomenike. Ampak jih – in to zelo uspešno!

V zadnjem mesecu sem ogromno delal in bil premalo doma. Preprosto mi je korona, ker sem jo želel upreči in igrati po njenih pravilih, vzela preveč energije, da sem lahko projekte na televiziji, na radiu in v reviji speljal do konca. Zdaj sem prazen. Povsem prazen – ustvarjalno in osebno.


Hvala bogu so pred nami dnevi, ko si bomo lahko malo spočili. Če si že narava oddahne pozimi, mislim, da je prav, da si tudi mi! Mislim, da je pred nami izjemno težko leto, ko bomo priča mnogim padcem, mnogim razhodom, mnogim težavam, ki jih bo za sabo pustila korona. Te se bodo poleg zdravstva in gospodarstva poznale predvsem na tistih, ki ne bodo znali odstraniti vseh madežev, ki jih je pustila na odnosih.


Korona je iz ljudi privabila najslabše. Pokazali smo se v grdi luči in se tako razdvojili, da bo pot k združevanju dolga. Vsem borcem v prvi vrsti privoščim lepše leto, vsem drugim pa – hja, upam, da smo se dovolj naučili, da znamo zdaj zares ceniti tisto, kar v življenju šteje.


Z ženo sva bila v tem času mnogokrat na nasprotnih bregovih. Ne bom lagal, ni lahko za zvezo, če se zdravstveno stranje otroka iz dneva v dan vse resneje zaostruje. Ampak še smo tu! Ko vstanemo, je toplo. Ko odprem hladilnik, je v njem vedno dovolj ocvirkov, ki jih hčerka obožuje, tudi za makarone imamo. Krediti se niso povečali. Le z zdravjem se te dni malo bodemo. Ampak verjamemo v boljše dni, tudi nad čudežnimi rešitvami še nismo obupali.


Letu 2020 sem hvaležen za neprecenljivo preizkušnjo. Hvaležen sem, da delujem v medijskem prostoru, kjer kot urednik ali novinar ljudem lahko dam tisto, kar potrebujejo. To je med drugim zabava. Ko smo že pri zabavi: hvaležen sem, da imam delo, da lahko nam trem, predvsem pa hčerki pomagam do dostojnega življenja in oskrbe. Prav ona je poskrbela za svojevrstno zabavo, dovolj glasno in vztrajno, da je skoraj ne moremo več ugasniti! Večina otrok to skozi razvoj stori samostojno. No, mi smo se za to borili na neštetih frontah kar sedem let – in prinesle so pravljico. Najina hči je zares spregovorila!


Božični čudež?

Vse dobro – do prihodnjič.

Comments


Izpostavljene novice
Zadnje novice
Arhiv novic
bottom of page